如果賭王同你賭一鋪, 但輸咗會要了你的命, 你賭嗎?

1001 回覆
562 Like 48 Dislike
三個鐘 好唔捨得 live咗 好好睇
一有時間上黎睇下有冇更新已經成為習慣
呢幾日有想去澳門賭二手既衝動

剛剛又花了兩小時寫完,本來諗住等夜d 先出, 你咁講我即刻出 lor………..

唔好賭呀唔好賭呀........ 你班友係咪癲㗎 !!!

不如咁 !! 以後邊個睇咗個故身痕想去賭錢嘅,先擺低你10%嘅賭本比我,捐助比瀕危絕種,人畜無害嘅楓宗七郎

咁你哋之後點樣賭我都唔理啦 !!!

好耐無去啦都有成年
不如咁!!贏左先捐助俾你啦

不行不行.... 變相支持你去賭

成年無去行下也是好的 , 賭就自己節制啦成年人

不過贏同輸都唔好o係度講啦

(免費睇文, 但成千上萬咁o係賭場消費, 堅唔 fair )
今晚仲有無先
今晚仲有無先

叔叔不行了

今天幾乎沒生產, 就只寫文

明天減速出少少

星期一繼續 !!
用左$10000去打左間房

跟住輸左嗰一萬 間房冇得即日住,留番下次同女朋友去

又係你!!!

慳少少,賭少一成我贊助我去澳門寫埋個故好過啦

btw, 下次同女朋友去 enjoy 同埋"重重有賞" 一番好啦, 別賭了

會賞完佢落去搵番嗰一萬
今晚仲有無先

叔叔不行了

明天減速出少少

星期一繼續 !!

加速加速
今晚仲有無先

叔叔不行了

明天減速出少少

星期一繼續 !!

聽日如果係出少少
不如等多日草埋先出
唔係又會比人話你得咁少
我就唔介意等多日既
又live左.覺得最新果兩篇最好睇 樓主加油
( Show Blocked User - 含J待發 )

成個貼幾乎冇講過人話都算啦,打5p字都算啦

70,000字裏面容不下我花500字介紹這個新人物?

我認呢一段係悶,我的抉擇裡認為有交待清楚的必要

為什麼一個賭徒賭賭下會多左個妹。

比意見唔緊要,直頭係柴台

無柴過 我由頭支持到尾 日追夜追 真話吾岩聽 以後吾7講
"16 點 ! 話大唔大, 話細唔細。你搏咩,就好可能會輸。唔搏咩,我又唔甘心坐以待斃................好似我而家咁,我又唔係最叻嘅人,但係我又唔廢得曬,但係我又明知我點搏都未必搏得贏..........."

呢段好有共嗚
含J待發巴打

頭先用追故模式睇你嘅回覆
其實作者都有同你講過有關5p字回覆嘅問題
希望你能夠入鄉隨俗 打正字回覆

另外你話自己由頭支持到尾
但我睇到嘅只係
快啦、快啦、咁得閒都唔出文、技窮之類嘅回覆
其實真係好難頂
好喜歡你個句「不知什麼black magic!]

賭真係人性最可恨又放不了手的行為。
無論用金錢在賭台上的,或是其他人性決定,很多時都離不開賭。

我從小到大都不喜歡賭錢,說穿了其實很怕輸,那怕是1蚊都唔想。記憶中第一次去澳門旅遊時係因為失戀,唔記得好似用左百幾二百蚊去喂老虎機贏左7-8千蚊,但當時因為極度失落所以完全冇丁點興奮,所以沒放在心上。 直至人生第二次入賭場係同上一個旅遊其他國家,用usd結算的。 當時其實內心係抗拒的,但身邊朋友都很興奮局住玩埋一份,對换了約500usd的金額心很痛,從來沒認為過可以拿到錢行得出個門口,其他人都罵我on9 邊有人諗住入賭場係輸錢離場。
乜柒都唔識就去買大細, 結果上上落落幾鋪後贏了3000多usd ,雖然不是什麼大數目,但在完全沒有思想準備下來得太夢幻。 而那時開始我人生終於知道什麼時black magic !
腦袋裡突然會跳出大量打算,有幾秒間接近短路,也浮出過係咪仲要咁辛苦賺錢呢個concept. 但當意識到了有贏錢的衝動時,接下來就變得十分壓力,每個下注決定比過往所有人生經驗都來得痛苦,當手上銀碼已輸掉3分1時已經很想離開,但無奈同行所有人都殺紅了眼。 最後在5小時後我下注了4鋪,total贏了8千多usd離開。 同行所有者包括當時的ex也沉醉在興奮當中,只有我一個像經歷了生死,執返條命算好彩o既感覺。其實當時經濟上也算穩健,500usd 就算沒了也沒什麼影響,贏了說沒有丁點興奮是假的,但一點也不值得快樂,腦袋裡的black magic 不斷在煩擾著我,餘下的旅程都在壓抑中渡過,決定從此不再接觸賭台。
一直到上年,又同家人朋友一堆人遊澳門,講真幾個「新」 賭台我從來未去過,本打算到此一遊心態,免得on99 咁大個人大鄉里出城比人笑。 的確除左豪華又真係幾震撼,睇睇價目,住幾晚食埋野都唔係講笑,拿10數萬出來叫我歐遊豪玩認為值得,但燒係呢o的地方真係過唔到自己。
唱了5000蚊泥碼,又係諗住玩哂就拍下屁股走人,同行朋友點大殺3方就懶得去理。也同自己講今次有哂心理準備,咩柒magic都唔會影響到我。 又係乜柒都唔識走去買大細,wtf最細一注3舊,當在煩惱5千數頂唔頂到幾個鐘消磨時間比班大帝賭到夠時,見到張台個mon連17鋪大,跟住細時,真係耳邊好似有聲咁,就咁掉左2000蚊落去細個到,到叮叮叮個時個人先回覆清醒,仆你個街我做左o的乜??? 係仲未黎得切後悔同叫春時,已經開左盤,當我拿回個4000蚊碼仔時個人已經完全進入魔法模式。 幾鋪之後我學懂了原來仲有很多下注方式,可以買點數,圍。。等等。同時好像也明白了什麼輸左要番陪呢o的formula . 係完全魔化同開左turbo運算mode下,個頭痛到爆炸,5000變7千,2萬,5萬, 輸返3萬,又贏返。。。。。 我記得行出門口時多左14萬幾。 我望住埋數字,個一刻真係想摺左間公司,長住賭場。 我記得回望呢個門口之時,我成身震哂,好可怕,明明燈火通明,點解感覺咁邪,直情係入左結界咁,連同之前2次賭場經驗係個腦到不斷回播。14萬,我咁撚聰明冷靜再堅持多一下會收32萬,64萬,應該可以200萬,就算輸哂都係5k o者,一個星期一次都係2皮,炒多幾板一個月買一層樓不是夢! 屌真係work 架。。。。oh my fucking shit 我係到諗緊乜柒野,好恐怖,差點叫出來比人捉入青山。

返到香港用左好長時間去消滅個心魔,我同自己講寧願燒20萬比老婆同班八婆去歐州鳩威,都堅決唔好比佢有機會過澳門。
吹到賭親都蠃
都癲得幾
吹到賭親都蠃
都癲得幾

如果你講緊樓上 , 反正我就是信了

他的重點不是賭親都蠃 , 而是賭到迷失理性的感受呢
好好睇
賭仔心態寫得好好
加油
Push
live左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞