如果賭王同你賭一鋪, 但輸咗會要了你的命, 你賭嗎?

1001 回覆
562 Like 48 Dislike
好文推一推
好文一推
live了,照舊推一下
正!
人生太短
人生太短

出手要更大
“Sor ,我係咪怪得滯? " 我突然醒起我應該表現正常一點。

"幾咁啦, 都冇客會好似你咁嘅…"

"佢哋會點㗎 ? "

"一係就鍾意問長問短囉, 再唔係就係鍾意手多多。"

"唉呀 !"

"做咩呀? “

“ 點解可以手多多㗎, 畀佢哋做咗我最想做嘅嘢。" 說罷我舉起手作勢扮胸襲過去。

"你就想 ! " 她笑著破解了我的攻勢,然後抓著我的手把我拖走了。

"我哋去邊呀 ! "

她回頭望過來,變了雙手抓著我的手然後繼續把我拖行,笑得像兒童一樣。

"去食雪糕 ! " 這方面她倒是有主見,不過都是關於食的。

在一家法國的雪糕店坐下了, 她點了一個雪糕集合 ----9球不同味道的雪糕。

" 會不會太過份呀, 呢度應該等於三碗白飯 lor !!!!!! “ 我不得不慨嘆。

"咁我突然真係好想食呀嘛 !"

看到她十分滿足的臉, 我想我是完全被收服了。 因為這麼容易便能夠令她這麼開心,又怎麼能拒絕她的要求?

青春真是可怕, 她簡直就是在暴飲暴食,但她一點也不肥,甚至應該用苗條來形容。

"送畀你㗎 ! " 我把朱古力送給她。

"嘩! 呢個唔係瑞士名錶既牌子咩? 佢地有出朱古力咩?”

“贈品嚟嘅, 今日工作有需要, 我參觀咗間舖,佢哋送嘅 ! "

我直接說出真相,無謂充大頭鬼。 數十萬元的手錶真的不是我的世界。

她打開了來吃,滿足地笑了。

"你都食一粒丫 ! “

"唉 ! 我今日真係已經食到夠啦! " 我可是吃了第三粒朱古力才想到記下坐標的方法。

“ 仲有嘢畀你 ! “ 我將家用交給她。 在執行任務的時候, 有幾間錶行把卡片和手錶的報價單放入了精緻的信封給我帶走。而我則把錢放入信封裏面, 那樣便沒有這麼難看。

她看了一看信封裏面便明白了。

"你一次過畀曬我 ? 你唔驚我收咗錢之後就走咗人 ?"

" 你唔會............."

" 你對我咁有信心? "

" 我係對我自己有信心。"

" 自戀既大叔!! "

" 至少,你聽日一定會出現先 !" 說罷我拿出賭場給的餐券給她看。

"嘩!! 嘩!! 嘩!! Pronto Pronto ! 好出名㗎喎 ! “

“Pronto Pronto ! 係三星既米芝蓮意大利餐廳,我上網睇過,間嘢喺五星酒店裏面,dress code係smart casual 以上先至會招待,所以你聽日要著靚啲出嚟啦。“

我本來可以把剩下的餐券拆散來吃多幾餐,但我決定組合起來一次過用掉吃一餐豪華的。

"Ok ! 你贏 !!! “

雪糕來了, 我們用了九牛二虎之力,才把9球雪糕全部幹掉。

接著是一般約會的逛街和晚飯,就像平常的情侶一樣。

我想,我開始對她太依賴了 。
正皮

利申岩岩係澳門朱左幾萬

why ........ just why ..........

一半去玩樂,一半去投資都好丫
樓主 想問你現在幾歲...

呀............. 問到死穴了

暫時不想講

我這故事基於我的經驗再沉澱了幾年, 你自己估吧
正評
Btw,係咪真係攝影師?

這本來是我想結局後講多一點的秘密

你呢? 你是不是同行?
人生太短

出手要更大

出手要大是投入的氣魄和熱情,不是錢財

留意留意
正評
Btw,係咪真係攝影師?

這本來是我想結局後講多一點的秘密

你呢? 你是不是同行?

唔係,係有d關於攝影既問題想問,不過見你用'同行',睇黎真係攝影師

暫時不想講

35 係咪比我含中左呢 桃子同學

去到 500 個正皮既話再答你

暫時不想講

35 係咪比我含中左呢 桃子同學

去到 500 個正皮既話再答你

即刻俾一個正皮你
Lm
你描述第一鋪買40萬個時 心猿意馬個樣 同埋暗諷香港人做金錢奴隸個幾小段好有共鳴
幫推
我覺得好撚正
正皮

利申岩岩係澳門朱左幾萬

why ........ just why ..........

一半去玩樂,一半去投資都好丫

人生太短

出手要更大

出手要大是投入的氣魄和熱情,不是錢財

留意留意

嘩 呢句好中
我就係冇呢樣野
想要文
回到酒店, 我第一時間將報告經暗網傳給客人, 第二天早上我已經收到正評和 bitcoin 了。交易順利當然不是因為盜亦有道, 而是因為互相評核的制度。始終他們要靠良好的聲譽去繼續維持買賣,例如購買更敏感的情報,或是賣出他們的贓物。當然,有其他人利暗網用來做其他不法勾當,例如毒品或軍火等。

對我來說,25000蚊不是重點,重點是他們給的正評。 那樣的話我在那網站的等級便會由 “Advance” 升了做 “Veteran”。我跟下一個客人約定了,當我達到這一級後,就可以send給我更敏感的情報。

余釗,這是下一個工作追蹤的人物,酬金是二十萬。 這傢伙以前是疊碼仔出身, 後來販毒和軍火貫買賣, 然後是經營網上的賭場,是國際刑警通緝的人物,據說他是住在澳門的。 只要找到他的行蹤和提供一些證明,那樣便算任務完成了。據說,他會出沒於佛羅倫斯酒店。

這是難度極高的任務,根本就是毫無頭緒。要完成這任務,恐怕比發明星夢更加難。 當然,既然我的生命已經完全豁出去,我不應該完全放棄, 客人也會不停更新情報協助我們完成任務。今天, 他們send來一張照片了。

我的天 !!! 他還真的是我見過最邪惡的面孔 !!!!!

那就是和普通自由行一模一樣的大叔。 地鐵排隊的時候會推撞你,街道上行走時會突然撥開你,你怒視他一眼然後他已經走了, 只好忘記了然後習以為常的大叔。

有可能找到嗎? 這位網絡上的賭王................

"紅豆冰冰綠豆冰冰,肥仔飲麥精 !!!!!!!!!!! "

"喂 ! 阮 Sir ! ! 有冇見過呢個人 ? “

我將余釗的相給他看, 他應該是這個地球上我唯一夠膽直接查問的人。 因為他是傻的,說話不會有人信。他應該擁有超強記憶力的,而且他五十多歲,應該遇過很多人。

"冇喎 ! 咩人嚟㗎呢個 ? "

"冇, 我有個朋友搵其實散咗嘅老豆。 "

"冇見過喎 ! 係喎,你係咪真係幫我搵金色西毛 ? “

我還真是妙想天開, 當然不會這麼簡單。還是趕緊做"正事"吧,食完這早餐再賭過 。
變咗偵探故
變咗偵探故

會唔會呢個就係賭王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞