有無人好憎松井珠理奈(16)救世珠矛人理橙橙珠

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
敬拜珠主席

禾珠懶人包(新人必睇)
https://lihkg.com/thread/274443/page/1
POST#11珠鋼棒打好哂!

#1-第九屆AKB48總選相關
#2-可以係呢到追番POST先
#3-救世珠POSTQ&A問答環節
#4-救世珠給489的啟示

AKB48 49thシングル選抜総選挙
〜まずは戦おう!話はそれからだ〜

[/quote]

悔しい

[/quote]
呢條就係禾珠冠軍帶

[center]總選花生
1.禾珠#3位/110000票
2.008結婚宣言
3.荻野速報第一+不正票疑惑
4.無觀眾總選開票
5.MAYUYU畢業WFC?
6.指原3連![b]

RANKING:

[b]瘋了!一切都瘋了!

你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要d乜野!佢地答案好簡單,只係想要救世珠登基!點解佢地要用成世人既時間去供 救世珠呀?因為dIT佬係度玩BUG呀!越禁得多就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!!連個天都要救世珠無得坐正!!苦呀西

救世珠最新近況
#1.速報第二冇人理,上Music station冇野講,SKE新單冇得做C,苦呀西!

#2.松井 珠理奈(SKE48 チームS) 配信中!!
1位になったら卒業するんじゃないかと言われてるけど卒業しないですよ
一位都唔會躝!!!!!!!!!!!!!!!!

#3.今年第一黨無奬品,如果拎到第一既希望可以搞SKE感謝祭

潛台詞(好似係)
1: 我拎第1機會大過SKE拎第1黨
2: 我即SKE ,SKE即我。我贏左要全團慶祝。
3: 你地味噌投幾多個入圈內都冇用,請集火我本人,我贏左會爭取有感謝祭,第一黨唔會有

#4.日拍有珠推賣廢票,好似好大量同好多家中招
唔賣廢票搵水魚點投禾珠登基?
可以係呢到追番POST先
有冇人好憎松井珠理奈
https://lihkg.com/thread/174044/page/1
有冇人好憎松井珠理奈 (2)
https://lihkg.com/thread/176031/page/1
有無人鍾意松井珠理奈(3)
https://lihkg.com/thread/181295/page/1
有無人好憎松井珠理奈(4) 救世珠總選第一
https://lihkg.com/thread/187572/page/1
有無人好憎松井珠理奈(5) 推到總選不是夢
https://lihkg.com/thread/201877/page/1
有無人鍾意松井珠理奈(6)In 救世珠 We Trust
https://lihkg.com/thread/222214/page/24
有無人好憎松井珠理奈(7)大ACE?邊度大睇過
https://lihkg.com/thread/235238/page/1
有無人好憎松井珠理奈(8)要不是救世珠48G完蛋了
https://lihkg.com/thread/247003/page/3
有無人好憎松井珠理奈(9)救世珠速報6.5萬票第1
https://lihkg.com/thread/265071/page/1
有無人好憎松井珠理奈(10) 永遠次世代準一位
https://lihkg.com/thread/266501/page/1#discard
有無人好憎松井珠理奈#11 AKB48總選倒數第十一次召集救世軍
https://lihkg.com/thread/274443/page/1
有無人好憎松井珠理奈(12) 掟壽飽圍爐大會正式開始
https://lihkg.com/thread/285781/page/1
有無人好憎松井珠理奈(13) 小學雞畢業典禮
https://lihkg.com/thread/287232/page/1
有無人好憎松井珠理奈(14) 救世軍最後召集!支持禾珠登頂!!
https://lihkg.com/thread/287351/page/1
(Q&A問答環節歡迎補充)
1.48G呢家有咩好睇??
肥秋9up吹大左既萬年原石,待係一個日本天團十幾年慢慢爬到上團內總選第一故事唔通唔勵志?

2.典解有救世珠呢個朵?
好耐之前就有人話AKB得個二萬幾銷量去到baby baby baby,連碟都出唔去既時候成個akb等收皮 出現左救世珠係大鑽企c打救AKB,其實係京樂有份入股大量資金,被本身唱片公司解約唯有轉第間同埋個大鑽單開密集式握手會先升到九萬幾

3.典解呢個post咁都推到去(12)?
生日倒數,直播自摸,強推之恥,六十次C,三次文春,紅白十一,收視零八,不上公演,推特慘淡,人氣寥寥,一本開衣,本家照C,敦優玉櫻,現在小栗!

4.咁救世珠未来對手係邊個?
櫻花...錯啦 係今村麻莉愛!

5.禾唔明你地典解要黑祂 明明一切都是營運的錯
紅白11位之後自己冇檢討過,賴自己外務資源少搞到冇乜人識。祂都算資源少咁班洗腳婢點算?叫珠推總選唔可以偷懶,隔幾日提#1,人氣唔高fans唔多但總選可以排到第3位,飯數少到可憐,要班飯賣埋半邊腎去撐佢報仇,想逼死佢地?反省下自己點解被強推咁多年先得咁既成績啦仲有,Ske已經千蒼百孔,銷量跌左咁多,資源傾斜到祂,最諷刺係調返轉要玲奈呢個已經畢左業成2年既人宣傳二專,仲有無兼任akb年幾又過本家争飯食,ske霸住個c唔肯讓(新單讓左),好幾次唔用腦講野撩nmb,得番hktngtstu佢未搞

6.好鐘意救世珠女優顏,借問聲肥秋幾時先肯放人拍劇?
唔好意思 禾珠有情有2 要打救AKB 守護SKE 再C 7 年
AKBグループ史上歴代最長在籍記録を作りたい!!

7.救世珠份人係典,介紹下好無?
SKE暴君 唯我獨尊 捨我其誰 皇帝式待遇 慾求不滿 認為自己值得更多更好嘅

8.營運有幾鍾意禾珠?
救世珠一仆左街 奶左野既時候,垃圾營運唔係擺佢入雪櫃減佢資源,而係再大量畀資源佢
2011年總選跌到14位,2012年兼任TK
2016年死幣收視仆直0.8,之後有陪酒雙主演
2016年金之愛center銷量akbg最低,二專繼續不動C
2016年紅白第11名,47單第2順位
2017年三月聯誼照片外洩,48單center

9.其實呢到主要討論咩多?
上五個post都係圍繞救世珠同48系女團(akb48,ske48,nmb48,hkt48,ngt48,stu48)舊聞至最新花生居多

10.既然可以講其他mb野/48團既野典解唔轉番topic名做XXX討論區?
因為達禾珠個朵落topic度,啲人先會肯入。。。

11.都唔知救世珠有咩好吹到咁多個post,睇到厭啦嘛
咁.....上一頁

12.呢個post幾時先肯收皮?
5g 睇禾珠造化啦
下年既第一唔知會唔會過唔到10萬票

救世珠給489的啟示:
反救世珠=反AKB48=反日本國民偶像=反日
睇到咁多位對三聖域唔同既評價,深深覺得救世珠的確可以團結489
由08年前田大島時代到呢家17年到係萬年次世代ace後補
禾珠而家稱號係「次世代+老seafood」,開庄閒都係我贏
In 救世珠 We trust
拎左第一名古屋所有人都可以得沾恩澤 千秋萬世
未來的48g 由松井珠理奈守護 同48共患難
總選政見 「我唔登頂又點打救ske呀,下次不可以再偷懶喔」#1位

下年既第一唔知會唔會過唔到10萬票

AKB CD過唔過百萬都成問題
講得好好 mayuyu 頂住本部既意志

Mayuyu一畢業本家唔知點算

真子啦,營運玩嘢推推吓又唔推

但中咗文春雖然否認咗

阿醬畢業本家唔知點算
優叔畢業本家唔知點算
麻友畢業本家唔知點算
XX畢業本家唔知點算
無限loop

但我覺得今次係真

唔通真係要揾禾珠過嚟代C
偽飯講兩句

原本今年總選無咩懸念
因為都估到撒西 一定第一
都諗住唔會點睇點理

但其實今年 我會話真係第二章完結
一章 無可否認一定係優醬之爭
二章 就係宅麻 同地方團抬頭 戰國一樣
宅三年霸 麻友宣布畢業
就算預左 但個一刻都會有點心痛啦
特別睇住麻友由妹妹 到優子抬佢
到作為top頂住akb本部的意志
真係心酸

而ngt大米團由去年0人 到今年有荻野第5
其實真係又驚又喜
特別荻野 其實都係一個akb新希望
坦白講 佢外型 動作行為 真係幾麻麻
但佢故事 絕對拍得住撒西 又係醜小鴨變天鵝
我諗akb一直最賣點就係
一個原石 一個好普通女生 都可以成為偶像
只係大家近年忘記左

而008件事
屌7我守舊都好 真係幾難接受到
你可以話戀愛禁止on9 守舊過時
你又可以話佢d前輩一早犯哂禁
但依家明顯 係佢搞串成個party
佢係以個人想法>整體團體
背棄左信任佢嘅人
我見到彩姐咁 我真係心痛到仆街
彩姐選佢入隊 到營運 全團培訓佢接棒
根本白間之後 原本佢就係nmb第三梯隊
你叫彩姐點走 點安心?
以彩性格一定又好內疚嬲佢時更嬲自己啦

同一個飯 投佢上去
就算話係未毒撚FF都好
都一定唔會諗過個偶像竟然係感言同自己講
我結婚了
如果個飯 可以9秒9接受到
佢一係好open mind
一係根本都唔多真心鐘意佢啦

同時間 見到有人屌 akb班先帝 唔好出聲
但作為舊生 開國元老
你見到有個新生新希望
以一個 以個人>整體 造法
你會接受到佢破壞前人 同依家所有人努力?
同意樓上巴打所講
優子係現場 隨時第一個係後台打佢一巴
tkmn一定係得獎感言謝罪屌7佢

最後總選近年係好兒戲 都變左為搞而搞
但008今次 真係幫唔落
都唔想話咩香港人偶像新諗法
我只係見到一個人
佢無諗人地感受 佢見到只有自己
一個好自私 自以爲聰明的女生

9up完 唔講唔舒服

利申: 一直對008幾好感 覺得佢好坦言
上次坂道 SR屌7營運真心覺得佢係希望
依家 我只係替彩姐好心痛

/
放多次
LM
本身已經唔想理008單野 感想都無打過
但睇到隔離個個撐佢真係頂唔順
團內戀愛已經死罪一條仲要祝福佢撐佢係咪ON9
唔係話你係偶像就唔拍得拖
係AKB既例就係禁止戀愛
你本身已經衰左 依家仲要衰多幾錢重
影響埋成個48G(咪話唔影響 報紙都出埋)
依個團本來就係講努力講信任
你依家破壞哂成個團既宗旨以後仲玩乜?
你畢業之後結婚我唔理你你破處我都唔理你
但無需要係總選舉 難得有平時唔留意開AKB既人睇既節目上
係班花生友面前話要結婚
人地會當AKB係咩? 人妻團?
真係唔明佢有咩好撐
我本身都鐘意008 我唔會憎唔會黑佢
但我對佢真係好撚失望
等左咁耐都未有更衣室潮文

NMB48成員太田夢莉在接受日本雜誌ex大眾訪問中,炮轟山本彩和白間美瑠等人,稱她們就是NMB團更衣室的毒瘤。

太田談到:「如果你作為偶像團體成員,你本應該感到高興因為這是一種榮譽,你可以跟隨你的團體不斷前進,你就是團體成員,但是我從來沒有享受過這樣的待遇,團內有太多超級偶像,更衣室經常發生矛盾,開始我還試著去阻止,後來她們直接叫我閉嘴,我根本感覺不到自己就是成員一分子。」

太田:“在團內山本常常痛罵一些年輕成員,說她們思想不正常,又很開放。這在正常不過了,不過也有成員被激怒的時候,記得在一場公演中場休息的時候,山本上半場唱得很不自在,回到更衣室用水瓶怒砸一位才進NMB的成員,當時很多隊友都已經無法容忍山本的所作所為,在加上那些常被她欺辱的成員無法阻止一幕發生了,至少有10人群毆了山本,你可以想像被10人群毆的滋味,在一旁的須藤更是拍手叫好,不停大喊:“給我打,把她往死裡打。”當時矢倉、白間這兩位大家姐並沒有參與這次毆鬥,她們也沒有阻止好像一切與她兩無關。”

太田:“當發生那件事情后,山本的更衣櫃多了一根鐵棍,我想她是用來防身吧,在2017年沖繩總選山本正是用這根鐵棍報復了須藤,在最後一節UG成員宣佈結束後,全隊回到更衣室,須藤諷刺性說道:“NMB次世代成員,很快我就要結婚了。你繼續做你的握手性奴吧。”白間臉色僵硬但並沒有回應什麼,只是默默的走出更衣室,這不像白間的性格,果然在白間再次回到更衣室的時候手裡握著一根木棍,在須藤毫無防備的情況一棍打下,須藤挨那一下著實不輕,趴在地上痛苦的抬頭才看到是打她那人正是白間,不等須藤起身,白間又是一頓亂棍爆打,須藤在地上滿地打滾不停求饒,在一旁的山本可不會放過這樣的機會不斷說道:“白間,打狗,用力打,往死裡給我打,打狗怎能少了我。 ”
山本的防身鐵棍終於派上了用場,可惜一棍下去須藤就昏死了過去,打的興起的白間怒了,朝著山本吼道:“這下還怎麼打,你該滾一邊去”山本也不甘示弱:“你在說一遍,有種你重複一遍,”白間沒有在回應山本什麼,如果山本手上沒有鐵棍那麼她們肯定會打起來。
當時我身邊的木下嘴裡不停的說:“瘋了,瘋了,都已經瘋了。”
樓上

真係變咗008post

NMB48成員太田夢莉在接受日本雜誌ex大眾訪問中,炮轟山本彩和白間美瑠等人,稱她們就是NMB團更衣室的毒瘤。

太田談到:「如果你作為偶像團體成員,你本應該感到高興因為這是一種榮譽,你可以跟隨你的團體不斷前進,你就是團體成員,但是我從來沒有享受過這樣的待遇,團內有太多超級偶像,更衣室經常發生矛盾,開始我還試著去阻止,後來她們直接叫我閉嘴,我根本感覺不到自己就是成員一分子。」

太田:“在團內山本常常痛罵一些年輕成員,說她們思想不正常,又很開放。這在正常不過了,不過也有成員被激怒的時候,記得在一場公演中場休息的時候,山本上半場唱得很不自在,回到更衣室用水瓶怒砸一位才進NMB的成員,當時很多隊友都已經無法容忍山本的所作所為,在加上那些常被她欺辱的成員無法阻止一幕發生了,至少有10人群毆了山本,你可以想像被10人群毆的滋味,在一旁的須藤更是拍手叫好,不停大喊:“給我打,把她往死裡打。”當時矢倉、白間這兩位大家姐並沒有參與這次毆鬥,她們也沒有阻止好像一切與她兩無關。”

太田:“當發生那件事情后,山本的更衣櫃多了一根鐵棍,我想她是用來防身吧,在2017年沖繩總選山本正是用這根鐵棍報復了須藤,在最後一節UG成員宣佈結束後,全隊回到更衣室,須藤諷刺性說道:“NMB次世代成員,很快我就要結婚了。你繼續做你的握手性奴吧。”白間臉色僵硬但並沒有回應什麼,只是默默的走出更衣室,這不像白間的性格,果然在白間再次回到更衣室的時候手裡握著一根木棍,在須藤毫無防備的情況一棍打下,須藤挨那一下著實不輕,趴在地上痛苦的抬頭才看到是打她那人正是白間,不等須藤起身,白間又是一頓亂棍爆打,須藤在地上滿地打滾不停求饒,在一旁的山本可不會放過這樣的機會不斷說道:“白間,打狗,用力打,往死裡給我打,打狗怎能少了我。 ”
山本的防身鐵棍終於派上了用場,可惜一棍下去須藤就昏死了過去,打的興起的白間怒了,朝著山本吼道:“這下還怎麼打,你該滾一邊去”山本也不甘示弱:“你在說一遍,有種你重複一遍,”白間沒有在回應山本什麼,如果山本手上沒有鐵棍那麼她們肯定會打起來。

。。。不如比返我改啦
你求其塞d人名落去唔啱喎
想搞返清楚件事先, 008件事AKB營運幾時揹過隻鑊?
我睇新聞淨係見到008事務所認咗頭, 話一早知, 但NMB所有成員合約都係外判嘅, 同AKB營運係兩間唔同公司
但總選係AKB營運搞嘅, 就算NMB事務所知, 係唔等AKB營運縱容件事架喎
樓上

真係變咗008post

救世珠下年終於可以坐正
twitter個有名人排行榜,禾珠得20

彩姐由依大檸檬全部高過第3既佢
苦呀西
想搞返清楚件事先, 008件事AKB營運幾時揹過隻鑊?
我睇新聞淨係見到008事務所認咗頭, 話一早知, 但NMB所有成員合約都係外判嘅, 同AKB營運係兩間唔同公司
但總選係AKB營運搞嘅, 就算NMB事務所知, 係唔等AKB營運縱容件事架喎

我都想知係AKS定吉本話OK

。。。不如比返我改啦
你求其塞d人名落去唔啱喎

你改返D人名囉 我已經改哂其他野 好似係
訓唔著CHINSIN

failed, 彩都冇去

failed, 彩都冇去

我特登加彩落去係因為佢話唔知講咩好
twitter個有名人排行榜,禾珠得20

彩姐由依大檸檬全部高過第3既佢
苦呀西

twitter follower數目
總選1位 指原 160萬
總選2位 麻友 70萬
總選3位 我珠 16萬
苦呀西!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞