有無人鍾意松井珠理奈(3)

1001 回覆
9 Like 29 Dislike

本身個樣已經生得老,染完金髮急速老化
紅白得11位仲咁厚面皮日日話要總選第一
黑髮

金髮

萬年次世代 package
樣,唔突出
身材,唔突出
談吐,得罪人多
跳舞,勁誇張
唱歌,唔敢生唱
演技,0

上個post有人總結左佢2017年既柒事
生日倒數,娘娘con提高娘娘條裙事件,311同女王去聯誼,48single W cetre,染金毛,成人式言論,班飯搞搞陣事件,2專宣傳事件

松井珠理奈歷年豐功偉績
猜拳女王
request hour史上初連霸偉業達成 15-16年
SKE centre 18回
出道以來連續AKB選拔
大top
有專車接送,洗費揮霍
1流藝能事務所所屬
單獨CM
兼任AKB名義TV出演多數(含特番)
2套電視劇(其中一套為女主角)

結果:
生寫真買取價格:300yen以下
寫真集銷量:3萬
twitter followers:14萬
紅白總選:11位
浴衣祭舞台events:未完賣
Lm

大家為咗燈到救世豬上總選第一用心良苦

重post
我救世珠受人愛戴
唔記得係邊到搵
手越唔選
救世珠而家一定嬲撚到仆街,本身坐定粒六睇你班長老唔選。今年又冇左第1,紅白又得11位。

咁以後點樣救ske呀?人地專登解除akb兼任架,要一本ske

而家指原 麻友已遞表
同佢追得越黎越貼近既櫻花都遞埋
手越唔選

新post留名
救世珠萬歲!
日本AKB48姊妹團SKE48,去年爆畢業潮震驚粉絲,先後共18位成員畢業退團;25歲研究生松村香織在動畫節目《BBQ松村香織的今夜解說員》曝團內低薪、差別待遇等祕辛,很可能是造成畢業潮主因。

她以自身為例,2009年通過選秀進入SKE48,前半年算「試用期」並無支薪,開始加入劇場公演後,領到第一個月薪水實拿僅36000日圓(約9684元台幣),入團3年後生活仍拮据;且公司規定不能打工,幾乎花掉之前打工的積蓄,以低薪度日:「好一段時間靠卡辣姆久(零食)生活,真的沒錢!」

她表示目前雖然領得多於36000日圓,但名牌包一個都買不起,SKE48大多屬同經紀公司,因此其他成員的低薪情況跟她差不多。

她還透露引起成員不滿的另一主因,是SKE48王牌成員松井珠理奈的高規格差別待遇;17歲的松井11歲入團,被製作人秋元康讚譽為「10年一遇的逸才」,處處受呵護,如:其他成員搭巴士她卻搭新幹線,出入有專車接送等。去年成員接連求去,與差別待遇難脫關係。

松井豬收皮啦diu
柏木唔出馬
救世珠而家一定嬲撚到仆街,本身坐定粒六睇你班長老唔選。今年又冇左第1,紅白又得11位。

咁以後點樣救ske呀?人地專登解除akb兼任架,要一本ske

而家指原 麻友已遞表
同佢追得越黎越貼近既櫻花都遞埋

救下自己好過啦叫佢
十夢參選
十夢參選

置頂
日本AKB48姊妹團SKE48,去年爆畢業潮震驚粉絲,先後共18位成員畢業退團;25歲研究生松村香織在動畫節目《BBQ松村香織的今夜解說員》曝團內低薪、差別待遇等祕辛,很可能是造成畢業潮主因。

她以自身為例,2009年通過選秀進入SKE48,前半年算「試用期」並無支薪,開始加入劇場公演後,領到第一個月薪水實拿僅36000日圓(約9684元台幣),入團3年後生活仍拮据;且公司規定不能打工,幾乎花掉之前打工的積蓄,以低薪度日:「好一段時間靠卡辣姆久(零食)生活,真的沒錢!」

她表示目前雖然領得多於36000日圓,但名牌包一個都買不起,SKE48大多屬同經紀公司,因此其他成員的低薪情況跟她差不多。

她還透露引起成員不滿的另一主因,是SKE48王牌成員松井珠理奈的高規格差別待遇;17歲的松井11歲入團,被製作人秋元康讚譽為「10年一遇的逸才」,處處受呵護,如:其他成員搭巴士她卻搭新幹線,出入有專車接送等。去年成員接連求去,與差別待遇難脫關係。

松井豬收皮啦diu

松村幾時變左選透?

重post
我救世珠受人愛戴
唔記得係邊到搵

就算我拎第幾位 人氣有幾咁低都好
你地永遠都要幫我洗腳
洗腳婢永遠都是洗腳婢
十夢參選

置頂

呢年要單位數呀
留名吃花生
蘋果mon po幫手黑救世豬未
留名更多人黑珠
又輪到一年一度預測排名大賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞