[魔幻]【職業魔法師II:神威破滅.獵戶座的終末勘星者】

1001 回覆
80 Like 3 Dislike
靚仔樣冇咗慘過死(?)
靚仔樣好似帶俾佢好多麻煩?
抽個例子嚟講先,靚仔唔夠打,睇住同伴幫佢擋完化灰,自己毀容慘啲,定係無咗隻手要行超遠打最終決戰,打完就死咗慘啲
以上角色均出自同一作者。
仲有個被人酷刑凌虐,公開播慘叫聲打擊敵軍意志,劇痛下死唔去最後要主角親手斬佢個頭落黎幫佢解脫
嚴格嚟講係成隊剩一個,得一個頂到最後
呢個係出自邊個故?
look at me look at me:前傳
https://lihkg.com/thread/1598494/page/1

【末日】《末日下的那些人:方舟爭奪戰》

末日來臨,人類興建方舟,但係唔係每個人都有資格獲救。

為左搶奪方舟同自己既未來,以許少傑為首既反抗軍向方舟護衛隊發動人生最後既革命

結局好似讀者同作者同時都得到PTSD
突然冇睇前傳 , 阿仁個心理轉變太快

搞到我好似Miss左啲野咁

定係我代入唔到
係呀
因為我未講佢阿爺同佢之間
好多時之後會講既野因為係每日連載就搞到我寫到無得無尾咁
但係佢其實都好嬲係件事晨月唔同佢講, 反而係個西班友用黎做鳩佢
靚仔樣無左咪即係我依加咁 (好似係)
咁樣一次過睇返我其實好似真係有少少殘忍
絢香真係好對唔住
前傳個度…係有必要,咁先解釋到許少傑角色既形成
仲有個用條命嚟燒嘅男人
殘忍嘅作者
你有擁有過先講,利申無。
前邊度?
尋日個篇半段仲心痛緊晨月
後面突然發佢火?
因為我之後會講返佢同阿爺之間既關係, 真係無力一口氣出咁多篇
連載就係有呢個問題, 其實最理想係呢度揭曉之後一口氣講埋佢同阿爺之間既回憶
但係我揭曉完之後連載就要等第二日, 所以搞到閱讀體驗唔完整咁,已經幾次係咁, 讀者問緊既其實係第二日既緊接而黎內容

前傳唔關事, 我絕對唔會俾「唔睇收錢既前傳就睇唔明」既情況出現
所有前傳提及既事正文全部有講
只係寫長左同仔細左
例如前傳有一篇既尼泊爾襲擊既詳細版
結果出到黎同正文係一樣, 唔睇詳細版睇正文係唔會理解上既影響
我覺得讀者課金支持得到既應該係「獎勵」而唔係無得睇就破壞閱讀體驗既「處罰」
佢本身已經係預左要咁, 佢代表既係「人類證實自身存在有價值」
好似第一次整CG就係俾左個一幕, 超撚型

> >
方舟:

我有就唔會聖誕2倍文
有個ICON 好地獄

博士犧牲現場: 

文呢?
星期日抖下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞