[魔幻]【職業魔法師II:神威破滅.獵戶座的終末勘星者】

1001 回覆
80 Like 3 Dislike
計一計數 當年香港文化係日本好hit (25年前安培明理事件,before that用左十幾年整佢出黎) 然後文ching呢個rich boi boi 當年又冇乜野做 玩下呢樣 又睇下書咁
所以他也能沉醉於自己的興趣之中:動漫,遊戲,以及…魔偶術

學習科學文明的生物學,生物工程,生物史;研究魔法文明的鍊金術,魔偶,式神

咁所以見多識廣飽讀聖人詩書(個三本書)不無道理

然後霞姐又還個人情俾佢之後過黎香港
文師兄咁就完咗?
jean係橋咀島都出到嚟,文師兄
可能仲有血統勁,三本書基本係最強書靈術師。
咪就係
同埋個時就話會長進入左晴晴體內 家下冇理由個中二病唔出黎
所有妹系角色
真係呃曬,雖然有提過文師兄講過句 知唔知哲也幾後悔,但我都係諗個三本書,我仲記得講過唔會比獵巫咁嘅事再發生,原來係指堆人想殺明里

吾名為陳立正,行使作者權能修正現實

當年既事被稱為「安倍明理事件」先岩,其他全部係錯字

同上,安倍明理先係正寫,指「明白道理」既意思,所以理字係有王字邊,打成「里」就係錯字,原因係我成日諗到鬼頭明里

安倍姓係安倍晴明之後,所有安「培」都係錯字
關於文師兄既伏筆有呢D

「壞左…?明明係新MODEL…」

「我黎睇下?」文師兄用手捉住測魔儀,「哦,你無較到我地,因為我地係魔法師身上本來就有唔同既咒語術式係度,你要將預設值加埋我同阿月落去先得。」

已經加了,麻瓜,魔法師,死神…算了文師兄應該說得對,回去再研究。

沙田馬場尋找人造人設定測魔儀時,因為文師兄並唔係普通魔法師,而係同魔偶合左體類似生化人咁既人,所以阿仁即使計算左文師兄,測魔儀都係有反應

同時身為書靈術師的文師兄也掏出了一本書,書的釘裝相當精美。

「果然係鍊金術呀。」他跪到地上用手輕抹地板,指頭竟然有乾掉的血跡。

身為書靈利師既佢竟然精通鍊金術

我們才看到文師兄身上有血跡,正是他自己的血,血從嘴角流出,臂上也有傷口,皮膚好像龜裂一樣!

每次使用物種起源文師兄都會受傷流血,話係副作用但其他既書都無副作用,亦無提過書靈術會引發副作用,唯有呢本解除魔法既書先會有事。

平日連拍死蟲子也不敢的他手刃陰陽師,被削斷肢體的他造出魔偶與自己融合

呢度提及安倍哲也已經與魔偶融合

這樣碰別人的法寶很沒禮貌吧!

「哦,唔緊要,只係普通書啫。」文師兄說。

「好多Note啊…唔怪得你話唔係個個人拎起都用得,要好了解本書先得…你用日文係英文書上面抄筆記?」

文師兄既書,入面係用日文黎寫筆記

「…我要救佢出黎!!」連對白也一模一樣。

「你闖入去就無得返轉頭!」文師兄說,「你知唔知安倍哲也事後幾後悔?!」

旁邊的阿七露出一個「你又知」的表情。

文師兄知道哲也既心情

「係啊,呢個魔偶本身都無咁似真人,但始終高人出手,我都賣左好大個人情俾佢先令呢個天賜變到咁像真,嘿嘿。」

副台長賣左個人情俾一個高人先令康台長二世變到同真人一模一樣,說明佢接觸過哲也,
進入咗晴晴體內
諗唔到
祝庶新年搵到份旬工然後課金俾我
會講的
魔偶式超級義肢
一單還一單
業務妨礙
應該無誤導,只係收收埋埋
妹系角色下場都OK
eg晴晴都只係死老豆 佢本人只係俾人入左 但並無大礙
入左 
BTW系列未完勸你唔好咁老定
本身想講楊芷欣 諗諗下好似真係無 特別係末日系列
純講好下場既,獅子山恩仇記大把啦
有工先講
啲濕鳩係咁谷針
Kitty
?飛左去方舟無事WOR
AI Kitty有back up到咩?

太好了
文師血債血償
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞