Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
JBL 9.1 係咪已成過去?
Q900 or Q950 好啲?
左右 咪 梳化兩邊單元自己
我諗香港9成 都係 sofa 拍牆都係咁擺
我都係梳化貼牆
後置擺梳化左右
始終梳化背都有厚度,200-250mm左右
後置貼牆擺,再扭一扭角度
都好好feel
覺得有同冇實體差好遠
利申 岩岩入手Q950a用家,冇後悔
舊product少左人討論正常
雖然佢感覺好似多bug, 但我睇外國forum Q950A都係多問題
https://www.avforums.com/threads/samsung-hw-q950a-thread-11-1-4.2338010/page-179
基本上越多人買就越多人講有bug
而家soundbar同電視好易有d小問題, 買得soundbar要有心理準備
同埋JBL 9.1係外國已經discontinued, 所以都未必會再有firmware update

依家既最佳選擇應該都係Q950A

當然JBL 9.1如果搵到2手既話其實好抵玩
青你好似係咸片生活買? 幾錢呀?
買左部X80J 想問下all in one
Sn7cy vs x8500
係咪sn7cy會好啲?
我X90J 琴日入咗手SN7CY
邊到仲有賣 問左幾間都無
琴日喺AVOutlet入,可以打去問問仲有冇
thx 巴
x8500絕對垃圾
唔使考慮
有冇巴打已經有Sony ht-a9? 想知評價
唔係啊,我現金價11290買
咸片好似賣緊11450
2手咩價抵?
尋日旋轉見到6500行貨有保
5100有水貨
最近見到行貨2手都係~6k, 如果唔怕大陸版firmware要用qq music, 同埋可能會有d奇怪問題既話, 5k都抵玩

不過jbl支野software出事一d都唔奇怪, 如果唔想煩既話就唔好買佢...
HQ700A 想配多隻後置喇叭
係咪9500S最好?
巴打用落咩feel呀 低音係味都係差啲
Q700A 好似得9500 可以配
只有配 或者唔配 無得你揀好D定差D
多謝巴打
即係蒙頭入閘都要屌
我覺得post76試得詳細啲
其實最好都係睇用家discussion
https://www.avsforum.com/threads/sony-ht-a9-home-theater-system.3208576/

台灣果段好明顯就係業配
上得網講好多時都係遇到問題
就咁望幾頁就會覺得佢幾多問題下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞