Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Yamaha
最終美馬買左 hw-s61a,希望唔太伏啦

其實樣靚身材正 仲要大牌子
如果唔係啱啱入左s216 應該都會買佢
600可唔可以配9500s
你個廳係咪真係咁要咁大output 先😂 其實一支arc 已經好immersive
我都有個five 黎插turntable 聽黑膠
DHT-S517 邊到有得試
我睇樣 IKEA果隻
我反而成日擔心會震到上下層隔離屋
唔想隻sup 咁勁
而家set+3 覺得幾好
個廳唔大
電視同梳化距離又唔夠2M
Q700A個SUB仔真係啱啱好....
同埋佢而家個玩法每次更新就加一舊野
最後變返傳統avamp 喇叭
旋轉有條arc 全新5k
啲人玩AVM 整隻15 吋都係咁
罪大 A7000 review, 有興趣可以睇睇
https://youtu.be/A-ryf6uhoxQ
仲未有開箱文,個價好吸引
係唔係新出?
youtube 都搵唔倒開箱片
留名
bose 900 有無師兄分享下
Q600A只有ARC, 只有用SOUNDBAR HDMI IN先可以解DOLBY TRUE HD, DTS HD, DOLBY TRUE HD ATMOS, 如果經電視ARC只可以解NETLFIX有壓縮既DOLBY ATMOS

而Q700A有eARC, 沒有以上問題, 另外Q700A可以用APP控制
Q700A有WIFI, 有AIRPLAY

https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q600a-vs-samsung-hw-q700a/23585/23516?usage=8767&threshold=0.10
SAMSUNG HW-Q700A
直上SAMSUNG HW-Q800A/Q900A
其實SAMSUNG正常每年都更新產品線, 不過Q950A 11.1.4似乎已經冇得點改進, 我覺得Q950B可能加多2個向上發射單元係SOUNDBAR上面, 即係可能11.1.6, 又或者SOUNDBAR單元加大SIZE
唔可以
ikea 後置旋轉賣6字頭,買一對千三。看評測只差one少少。如果你考慮埋個架,ikea 一隻原裝架都係2舊幾。一對500蚊,加埋對speaker ,先等於一隻one 價錢。cp值來講好高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞