Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Denon 終於update
不過 加曬Sub 同 後置 都成萬五六
不如每樣野都細細隻
唔知啲無線連線 穩唔穩定
https://youtu.be/KiWKMGZn5GU
我都係果度買
講完心郁郁之前無留意到ONE既價錢
有少少心郁想加對150做後置
不過就唔想加Sub仔 驚都係細聲
十五十六緊
尋日經過咸片 有人試緊條550
兩公婆應該等緊海關批文
BTW 佢試驚天營救 啲爆炸聲 無sub會後悔
因為未更新時 支bar好細聲
唔知update左之後係咩環境
有得加點都要加,整得出黎比你預咗用家後悔
睇咗好多牌子同型號,budget有限,都係買Q800A加後置最性價比高,想問師兄邊度而家有套餐價買

換完放部S216走
550?

yes, 如果打算玩埋後置同低音
大鋪咸片應該最平
我發覺佢聽歌低音深潛度可以再多d , 不過睇戲夠用,加上sub真係好貴,所以唔加著
有啲擔心太勁會嘈到鄰居
有個麻煩老嘢
Avlife好似做緊4290
所以玩sonos 或denon 550 就是玩靈活性。三星玩一步到位唔使煩,各有捧場客
Samsung Q700A係咪咸片生活買最抵
玩影院系統入面 有線既 sub可以好貴 仲貴過部AVM
我想比較下佢同Sonos既分別
三星 可能有機會出套同A9 差唔多概念既影音系統
CES2022 1月就會知道
如果 概念差唔多
跟住有真。中置 加埋sub 全套 5.1每隻都無線
賣你15998 ,到時 都唔知A9 點打
sony 係一個信仰
終於落左訂買Bose條新soundbar 900, 要一月尾先到貨,好期待
有冇巴打知我TV冇support atmos同埋得arc位
有部apple tv,

如果插soundbar q800a就Netflix 有Dolby vision 冇咗atmos, Disney 有atmos冇vision

如果插TV HDMI就2者都有atmos但就冇vision
點解會咁?
香港未出,要一月尾二月頭
Jbl 9.1好似冇咩人講咁
好鍾意佢後置唔洗插電 放梳化頂就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞