Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
both ok, 你電視有earc的話全部device插電視, 然後earc hdmi port駁soundbar earc port就得

soundbar只有一in一out, 主要係比冇earc既電視/只有一個device既user用, 直接用hdmi passthrough出lossless content
明白哂唔該
Sonos arc + Ikea Symfonisk the best
CHING識貨
想問下 q600A 同 q700A 個分別
見百老滙 買q600A 連後置
想問下Q950A用iphone airplay聽歌後置冇聲出係咪正常?
一般歌係stereo 雙聲道
想後置出聲 set surround / adaptive mode
冇subwoofer 會唔會差D
有錢再加埋sonos sub 就ok, 但其實都唔可以太勁bass 係屋企,所以無加
本身arc 都好高質
求解答:最近買左部LG 55UP7800
想配個3.1.2 既soundbar
想問下筆直3500左右 有咩介紹
用黎玩PS4同Netflix
DTS216 換 Sonos Beam Gen 2算唔算大升級
其實玩得 貴soundbar 都係想將戲院帶入屋企
低音又係影院既靈魂
除非小朋友老人家唔受得
唔係一定加
AGGER kc62細細粒
佢 ARC 隻Sonos sub 都好細隻 又slim
再唔係等 min sub 出
有冇清收到風

出年會唔會有q950a upgrade 版,唔想一買無耐就有新/等唔切Sony
等CES 2022
arc 既bass 都唔差,當然有sub 就range 更闊
佢已經玩到前後都有upfire ,再有新野都有興趣佢點玩
想買個架將後置放窗台 有冇巴打有推薦?
現實: 冇新意咁加到無限咁多CHANNEL, 不過堆晒係同一條BAR度, 唔知有咩意思

幻想: 想見到真無線後置, 好似JBL咁
sonos arc 8599 係唔係公價 最平做緊幾錢?
Q950A駁LG C1, Dolby atmos 灰左,但有時又點到燈
, 係咪正常?
後置會唔會One或Five更好?
600沒 earc, 9100s後置好像少2聲道,不是完全無線,有錢一定上700a 以上,600你好快outdated

同問…用緊LG CX 同Q800a

咁樣係咪即係用緊Dolby Atmos…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞