Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
依家d電視好多都係5.1
Sony X85j 用Samsung q700A 係咪冇問題?
定買番Sony soundbar 好啲
viu個啲都係?

咁講好似又幾正,邊度買會平
睇全民造星都5.1㗎
包圍感都會提升
另外Netflix 少極都會月5.1 音效
實用得著
仲用緊電視個speaker,廢到喊
thanks
唔放後置買lg
你買HT-A9, 可以用a80/90j 做中置,人聲會出啲
Sony 唔似三星有功能睇電視條bar 同電視喇叭同步發聲
除非用到A9 , A80/90 J 可以當電視喇叭做中置
但音場音質都係難同真喇叭比
SN7CY周圍都無貨

完全冇必要買x8500, sony d soundbar真心唔得, 除左a9之外

同價錢買q600a都已經好過x8500好多, channel多d不特只, 仲要有subwoofer
Hw-Q700a性價比係咪最高?
如果3-4k budget
主要係依個price point冇咩其他選擇 q700a仲可以加後置依個都係一個優勢
x8500真心垃圾
唔好買
我冇位擺subwoofer呀~ 所以先考慮呢2隻
本身216都有諗 但追完po見大家都話216中頻/人聲麻麻先諗Sn7cy 仲有埋Atmos~
唯一concern就係佢出左年幾 但入門有得玩齊幾樣野又冇乜得揀
Denon DHT-S216
恭喜巴打😀😀😀😀

LG 77C1 + Q950A
盛澤影音 泰國水Q950A 全功能 $9000-9200 不過要等船期
Q950A隻後置有3聲道,呢個係Q900A+SWA9500S都比唔到,後置各少左1個後面左右橫向聲道
X8500係垃圾
YES
S216我又唔覺人聲有問題, 話細聲既會唔會電視開左upmix, 支野得2.0, 較番stereo/pcm應該唔會話人聲細聲, dialogue enhancer我都未開過

利申: 廳只用黎睇youtube, 睇戲唔會用佢
唔該STEP巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞