Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
岩岩買左43" Q60A QLED 4K Smart TV (2021)
我覺得聲比較薄冇層次
想買條sound bar
sales推LG sound bar sl4
同價位,1500樓下係咪佢最好?

冇低音箱d聲又唔係好夠
但舊野又有d大

大家有冇經驗可以share?
謝謝!
邊間5千有找
ching, 邊度買, and how much?
豐澤
公價ja
各位巴打,請問邊度買q700a 最平?
Avlife (如果重有優惠)
BEAM 2 官網玩輪盤可減100

都係食下信用卡優惠, 官網食到RED 4%, 凶澤, AV LIFE都有得買, 咪看邊張信用卡優惠多咪買佢
個size夠細,本來考慮SN7CY/S216,但屋企唔夠位擺,想問下音質同依兩隻比,大唔大分別?
琴日買左Q950A, 23號送貨, 期待
琴日見咸片生活賣緊12580 好似冇左優惠
聖誕可以炸爆佢
Avxxx
想買下師兄邊間買
我都想買Q950A
另外問下其他師兄有冇邊間水貨信得過
請問JBL 5.1 點評價?

Budget 6k 內
我鐘意佢satellite 無綫唔駛長擺
唔駛預位置俾佢

Netflix我又冇join 有Atmos 果D 高清plan

算唔算好選擇?
Sogo 13樓?
用 Hsbc card , 但唔知完左 promo 未
試dobly atmos天花聲可以試哩段,Disney+ Ironman 3,留言意下面哩幕係直昇機炸Tony間屋,紅圈個時間開始,一嘢炸完之後天花跌啲石屎落嚟係有天空聲效果。

如果用blu-ray或其他有dobly atmos可能要search下個時間。
試atmos可以用blade runner 2049, 睇碟用atmos truehd

streaming既audio track只係dd+, 少左好多動態
冇計,我成套setting都係~$3000,平有平玩
大家覺得$2760 polk audio signa s4
定$4290 q800a抵玩啲
Q800A,唔洗揀,polk唔好聲
Ambeo 而家係咪未有對手,唔加sub 仔嚟計
但價錢差好遠
不過巴打咁講都係q800a
利申試聽過
定去買返q600a算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞