Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
800a個sub係明顯好d
有條件更係買800a

我自己房就用700a,已經好夠
有冇師兄可以評下LG 新出qp5w?

同sony 700a 會揀邊個?
買左beams gen2
只係將前面左右加中置縮細做一粒波入面啫,但就肯定有代價,左右中置聲會分得唔清
我都係送貨 佢話暫時冇現貨
問佢有冇優惠/平啲 佢話冇
200當跌左啦,係屋企享受下。出小日街食飯
買佢就預左將來無機升級, 冇得加後置
三千幾,玩幾年成套換啦,仲升乜鬼
https://www.whathifi.com/reviews/lg-eclair-qp5
連whathifi都係得3分, amazon 3.6 都幾垃圾下, 唯一既優點應該係細
咁多位巴打想請教下$3000樓下有咩好選擇,音響嘅嘢唔係好識加上筆直有限所以求大家指教吓
sn7cy, s216, yas209, 可以去avlife試
如果5,6千
唔要後置, 有咩選擇
好抵了, 依個價冇咩其他野簡, YAS109都仲要貴4舊

利申: 用緊S216放廳睇youtube夠使, 如果睇戲既話我會建議最少買番q700a level
SAMSUNG HW-Q800A
Thanks 巴打建議
我用緊,放60尺睡房,低音好實,乾淨,有打心口感覺。冇後置包圍感就一般,高中音清晰。聽歌就好聲。

setup幾輕鬆簡單,一插就認到,我用netgear mesh router,冇撞頻。sony A80j,EARC一駁就點哂燈,電視遙控可以控制埋個soundbar,方便。

冇網絡功能,但個藍牙apps還可以。

冇Led Display,靠果三棧燈,但用左一日已經習慣。

最大賣點支援4k,hdr,dv pass through,hdmi2.1. support da/dtsx

3xxx又唔可以話貴,我覺得好聲過其餘同價位soundbar,我覺得好聲過sonus,Bose。

外形贏哂,個超低又贏哂,起碼咁細隻係2超低單元,sonos齋超低雙超低單元設計已經要6k。

如果firmware可以upgrade加到無線後置就正爆。蝸居欣物。
邊間訂有-200恒生?
LG SN7CY應該3隻中最好, 有DOLBY ATMOS, 又有向上反射喇叭單元
Q900A 水貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞