Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
希望啦
我比錢嗰時話明呢個星期有 叫我等電話!結果….
我去其他地方睇,好多都係講一月頭-一月中先有得拎
後置後置後置
好重要 要講三次
冇錢冇錢冇錢
超重要要講3次
2個世界嚟
後置係必須既
勸你唔好,sonos 用ios 先方便先好用,你an機搵過條啦,幾好聲都好 ,an 機用落唔方便嘛

利申用左beam 2 唔係好耐
我初頭都想買600a,因為匯豐依期同百記有優惠,但在看唔對路,spec 較out,頂唔到幾年,後置又要駁線不是真無線,所以先話700 好過
儲夠彈藥好課返,慣例 多數 半年左右開始缺貨
就係見百記優惠幾吸引先打算買q600a
而家聽完咁講可能要再諗下
我十二月尾2個星期買,聖誕後就收到
想請教下, 我部電視本身用左幾年, 唔係Smart TV同埋d聲比較差.
我最近買左Chromcast with Google TV, 我係咪可以用Chromcast首先接駁Soundbar 既HDMI In, 再用Soundbar既HDMI Out接駁去電視? 咁就可以做到Soundbar出聲, 電視出畫面? 只要Soundbar本身支援Dolby Atoms都可以用到?
即係做到咁:
Chromecast with Google Tv -> LG SN7CY Soundbar -> 舊電視
請問P記GX880H電視,如果用Q700A或Q800A有無問題? 新手完全唔識,唔該哂!
Samsung對後置邊度買會有平
本來揀左Sony HT-S200F
問左幾間都話唔會再返貨
係咪冇哂貨
有冇款可以代替
買咗800A+9500s後置
但覺得個後置聲道好細聲
會唔會有app可以調校後置db
遙控個齒輪掣
詳細睇說明書
低階垃圾
無謂嘥錢
最入門起碼買S216
我睇過兩本說明書都冇講過
係咪我miss咗咩
最少買700a
smart thing個app,我除咗睇下而家個volume都無乜用
用遙控撳齒輪掣,睇住條soundbar 個display,撳多幾下,會有每聲道既輸出修正較由-6到+6
自己搵demo片嚟,慢慢較

主聽歌副睇戲,$5000 budget, 係咪得q700a揀?
如果係自己開機,出咗一下聲,之後十秒後自己閂機,應該係arc/hdmi-cec嘅bug,見外國間唔中都有人係咁啲。無得搞,一係又佢,一係閂L咗個CEC佢,用先開返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞