Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
後置有咩介紹?
800A 唔係得9500S揀咩
700a/800a都無貨

要等到1月中前
咁好賣!
出緊聲無事

有時開機 SUBWOOFER/後置唔會跟住著

要抆電先著得返
想問sonos beam gen 2 同 denon home 550點揀?
小米
思考緊入SVS SB1000PRO定SB3000 MICRO好 performance應該差唔多不過micro細隻好多 價錢就差2k
試下reboot 部電視. 禁實remote power 制
唔該晒師兄 搵到問題啦
係我無買到netflix 高級plan
Sony eArc 個firmware 有問題. 睇內置streaming app 係會斷聲.
爬左文大半年, 搵到2個可行既解決方法.
1. 唔用內置app, 直插apple tv / 其他去soundbar
2. 熄電視wifi, 插lan 線
第二個方法睇你好唔好彩, 我轉lan 線後fix 到. 但上網見有D人都係唔得
(x9500h + jbl 9.1 用家)
Good luck
Ching 唔等Bose 900 ?
bose 900 冇出黑色
用白色soundbar 加黑色 subwoofer 好古怪
點會冇黑色

LG QP5 Soundbar <-有冇人用緊呢隻, 岩岩落百記sales推呢隻, 但上網search好似冇咩review
我用緊,我放房,唔打算加後置,非常滿意。
見而家加埋後置$4000左右
抵唔抵玩
加多少少上Q700A啦
我唔會叫依支做升級 同s216可以放埋同一個level, 冇後置冇sub, surround都係virtual, driver數差唔多 (7 vs 6), samsung支野仲要連hdmi passthrough都冇

如果要叫升級既話最少都要q600a+後置
屋企無位放咁多野
諗住一支過算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞