Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
問多句鹹片生命答你幾時左右有貨
依家用緊電視送的垃圾bar t450
希望有顯著升級
個陣好似話一個星期 但我裝修緊~所以未叫佢送 keep貨中~
梳化本身冇位放後置
都係要買架
冇乜研究最後可能焗淘寶算
唔洗諗香港買 貴到死,一係搵間木鋪是但整個
其實後置係咪最好喺耳仔水平高度
放口地下是否on9做法
atmos guideline係ear level, 前後置相同高度

放地下係on9做法

放地下一定聽唔到
影張相黎睇下
電視用緊Sony X95J

如果無位擺後置 係咪Samsung Q900A最好?
無位擺後置買Ambeno
唔只q700a 我都係用49X9000E, 就算係Denon s216都有呢個情況, 好間唔中都有出現
太貴
見到好似都幾推q800a+9500s咁,想問夾Sony a80j ok 嘛?
同埋見後置最好係耳仔水平,我如果9500s放上天花燈糟度咁係咪都係唔好
其實 A80J 有 s center
買A9 最好
但等死人
q70t 買埋後置,其實PS5 setting 應該㨂soundbar定av ampifier?
見a9好似啲評語麻麻,同埋貴q800a+9500s都好多下仲要等到頸都長,所以諗完一輪好似Samsung 呢set抵玩啲
Q800A+9500S經濟實惠, 平平地有齊5.1.4 channel, 接受到個bass的話可以玩住先遲d升級其他野, 不過唔急可以等埋ces先, 睇下2022有咩搞作先入手都好

放咁高梗係唔好, 你諗下有部車係你後面駛埋黎d聲會唔會由個天空度走出黎 咩野都變晒飛天

以前就咁5.1/7.1既時候隻後置就可以放高少少營造番個氛圍, 依家atmos有自己天空聲道唔需要再放高
Ching , Denon DHT-216 定 Sony HT-X8500 差唔多筆直,邊隻好啲?
仲難買過ps5
HT-X8500 完全唔需要考慮
有無啲細舊啲 電視櫃得1.1m
補充少少
係完全唔需要考慮買佢
你講條bar太長定唔夠位放subwoofer?
太長😮‍💨電視櫃120cm🥲
我想問如果電視得Arc, 係唔係點唔到Atmos燈, 如果要係唔係可以買chromecast google tv , 將chromecast入 soundbar hdmi之後 soundbar入返電視Arc?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞