Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
去試SONOS beam/arc, 起碼佢可以比你選擇之後再加後置同埋sub
請教點樣將 LG A1 同 SONOS BEAM GEN 2 駁埋
已經着咗 simplink
同埋 enable 咗 eARC
但 SONOS app 一直喺測試嗰個位 fail
長知識
差d比專門店個sales 昆左
屌柒佢啦
Btw,如果你想買我有95折,你買subwoofer 可以平到幾舊,但係條soundbar 900就冇呢個offer。
有冇人知銅記sogo間咸片生活計唔計大貓卡sogo 7%
搵到原因
爬左幾日文

想問下

我用lg電視 有earc筆直5000內
係咪都係q700a+後置好?
定係用返原廠用sn7yc+後置好d?
sn7cy好似冇得再加野
唔該巴打,過幾日落去睇下先
我係網上睇係可以加架wo
Denon home 隻sub 好似到貨
之前買左550 既巴打 可以加野玩啦
得水貨
唔等Sony A9了,最top JBL 9.1係唔係最正?thx
Q700a+後置 5400到
試埋950A, 如果你接受到佢個BASS既話個包圍感會好過JBL9.1, 另外應該都少D夾機既問題
睇你買個後置喇叭幾大

同埋要睇你買個款係咪得一個方向出聲
我自已聽開音樂對音質比較敏感,音質我信JBL多過samsung所以應該都係用JBL了

A90j會唔會有bug? Google過好似冇咩問題
想入手 soundbar
Budget $3000 左右嘅話
Sony A80J 配邊隻最好?
放到, 我諗多數人sofa都係貼牆, 後置腳架zip底放sofa左右, 隻後置斜斜地向自己就得, 如果做唔到的話可以直情90度角打橫放對住自己

我會推薦你兩款都試左先, soundbar始終a/v向, 如果以2ch既音質黎計兩支都完全不入流, 所以soundbar會比較著重劇院既效果

jbl支野bug層出不窮, 所以真係講唔埋點夾會有事, 之前都好似見過有巴打話sony+jbl 9.1有問題
想問入門來講,Samsung hw r450
依枝得唔得?
利申番先, 前jbl 9.1用家, 國際版, 一直都冇遇過bug
最低階入門S216
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞