Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
訂價究竟係幾多錢?中環同海港城問左幾次都話未開價,但要落幾千蚊訂金
約9000
同埋我落左100蚊咋
不過我有買埋隻700subwoofer(有95折,叫好過冇),呢個fullpay。
你係咪掉轉左黎寫?
插電視有atmos冇vision?
用緊 LG OLED55C1PCB
呢部電視既聲勁怪,用咩聲音模式都係好差

我以前用 Sony 電視無呢個問題
第一次買 LG OLED 估唔到佢個聲響咁差

請問有冇人識設定?
定係買個 sound bar replace 佢

親戚上到黎都覺得咁貴既電視個聲唔應該係咁既質素
用緊Sony X90J配SN7CY soundbar.
但係set極都係Netflix出唔到Atmos,得5.1
唔知邊度set錯左...

1.4K 2.0 Hdmi線 駁Soundbar Hdmi out & 電視ARC
2.電視Setting

個價錢好吸引 香港電壓直接啱用?
想問下邊度有後置喇叭stand 賣?
搵過幾間,得鴨記有1-2款 仲要貴得黎唔靚
要平淘寶,好多款。香港真係難搵
冇, 真係有Dolby vision, 我都好意外
就咁睇無set錯
數位音訊輸出,試下自動2
師兄,呢條bar睇Netflix 係有時套片唔會顯示atmos,但其實係有,條bar如果跳左出atmos就係有
如果你唔肯定邊套片有atmos,你係Netflix search ‘atmos’
請問咩5.1 7.1 ,要放幾舊喇叭果隻,其實係咪普通細細聲都feel到環迴立體,因為屋企唔似人地可以開到好大聲
都係唔得
你全套買定係點?
後置喇叭近耳仔咪可以細聲啲
如果咁都嫌你大聲
不如帶耳筒聽算
係Netflix揀左Atmos片
但條bar都係顯示ARC 唔係Atmos
冇買後置對speaker
試左soundbar 900 + subwoofer 700 先
咁玩已經要成15000,我都唔知自己痴咗邊條線買Bose都唔買Samsung q950
Q950成set都係11500仲有300 wellcome coupon送
lg77c1 5000筆直求推介
話者買些可以set 後置聲量的系統
咁我再諗係咪條hdmi 線
謝謝
我用緊 LG OLED C1 個個聲好差
我都有去睇 Bose 900
你唔買埋後置除左錢既問題,因為唔需要定裝唔到
無後置其實差幾遠?
老友 5000蚊邊配得起c1 77
直上Samsung q950 la
直接攻頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞