Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Thx,咁都係去試吓先
看你有冇需要EARC
都有同樣情況不過右邊有擺其他野 諗緊淘個架定就咁放梳發頂算
atmos最理想高度係平耳仔, 高低少少都ok, 不過太低太高的話定位都會有影響
擺個電視櫃前面啦
有啲貼牆款支架
梳化拉前少少少少就放到
咁樣好似好肉酸
過唔到海關
如果得個 sound at 係到又驚佢唔夠力
因為個廳都比較大
擺個電視櫃前面啦
咁樣好似好肉酸
過唔到海關
如果得個 soundbar 係到又驚佢唔夠力
因為個廳都比較大
咁唯有sofa 隔離 sound bar 通常 無線sub
但效果會無咁好

呢類型?
岩岩入伙無耐
唔係換鬼左個電視櫃佢

個 Sub 放 Sofa 隔離,真係迫不得已既選擇
如果左右兩邊牆唔對稱的話Q900A都夠, 睇你後置側邊反射有無用
btw前面都有巴打sony電視+samsung q800a出事但無人覆佢
soundbar唔多唔少會中bug
用緊Sony tv a800q sound bar 睇YouTube 啲聲成日疾咗下無聲有無人都係咁
係,裝修超大壓力,上年先領教完
試吓熄bravia sync
或者電視熄wifi插lan線
你 影出嚟夠遠 我隻sub 即頭 坐sofa 都踢到
我諗緊入9100s 所以都係買返個架最好?

https://www.command.com.hk/3M/zh_HK/command-hk/products/~/%E7%84%A1%E7%97%95-LIFESTYLE%E6%94%B6%E7%B4%8D%E7%B3%BB%E5%88%97-%E5%B1%A4%E6%9D%BF%E6%9E%B6-17699-%E7%99%BD%E8%89%B2/?N=5924736+3288648223+3294529192&rt=rud

我用哩個,唔使鑽牆,開口位對住皇帝位。但其實唔係好夠闊放個9100s,所以個架個底都應該買啲貼貼實佢(我依家暫時用索帶,好核突)。另外,因為喇叭線係銀色,想油一油或者搵條白色軟膠管包住佢,令佢貼近牆身隻色。
係呀
我玄關位影過去
我電視櫃腳到梳化腳距離230 cm 到
我覺得買細左部電視

我開頭有諗過為左個 Sub 換電視櫃 224 > 180 cm
買65吋電視都唔過份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞