Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
各位大哥
因地方 同 筆直所限 簡左兩款sound bar
HT-G700 同 Q700A 的話
大家會簡邊隻
其實冇話用唔用到,hdmi駁一定有聲,只係視乎你要咩音效。
我又打錯野,多謝step兄豆正
Q800A,遲d買埋後置
唔知睇netflix同disney+出唔出得曬d聲
因為都年幾前買
應該唔support DV + DA
唔考慮 DENON DHT-S517?

我申請批文 老婆批左 DHT-S517 / Q900A
兩者差3 k
心大心細緊
睇說明書部電視好似得ARC同dolby audio
買q800a係咪無用
G700 is rubbish
900A 可以加後置
一定揀有得加
出唔到Dolby atmos
不如買埋Chromecast with Google TV或Apple TV
咁就出到
邊到有sonos beam gen 2 黑色現貨,問咗幾度都係得白色
大家交流下姐
可以比多幾舊水買個google tv手指插去soundbar in,soundbar再out去電視就有哂DA同HDR

放下毒先

係唔係最平就係買呢舊野駁
就可以出得曬所有聲
yes,Atmos等緊你
咁我想問依家邊到買q800a比較抵
有hsbc咭就sogo咸片生命
想請教各位師兄
打算買SONY X90J 電視 + SAMSUNG Q700A/800A SOUNDBAR
但係買番SAMSUNG TV是否較好? 好似可以用埋電視做個咩SYMPHONY? 有無師兄試過是否較好? 同級的SAMSUNG QN90A TV 貴成4000幾所以有咁GE疑問
另外電視同SOUNDBAR用同牌子是否可以用一個遙控 控制哂兩部,使用上較方便?
唔該哂解答
this is the real atmos
電視駁soundbar, apple tv 4k
用apple tv開disney+得5.1 出唔到atoms
但係Netflix 又正常出到,係咩問題

電視A80j soundbar q800a
睇電視多左同電視同步出聲
但 Atmos 用唔著
同埋Samsung 電視無左Dolby vison
自己衡量
係拎部AVM 出嚟大人咁好咩
BTW 我係真5.1.4

唔關channel事 truehd vs dd+, lossy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞