Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Soundbar的決擇,求解答(9)
https://lih.kg/2771476

有用link:
https://www.rtings.com/soundbar
https://www.rtings.com/soundbar/tools/table
請問有冇巴打用緊LG電視夾Samsung soundbar?
會唔會有啲乜問題?
睇緊Sn7cy/Denon s216/HT-X8500
電視用緊LG有eARC
其實係咪用返sony隻HT-X8500好啲?

x8500人聲超弱
一定後悔
攪咗成晚
用跟機條HDMI綫駁電視ARC位都完全冇聲
而家局住用光纖線頂住先
更加莫講話連其他裝置…
你要係電視開番個sync先連到
我嗰部係Sony 49X9000E
應該㩒邊度sync?
thx
睇說明書話成功連接後
條bar嗰畫面會顯示 (TV ARC)
但我冇

影電視個「聲音輸出」設定個畫面睇吓
師兄你應該係關左Bravia Sync其中一個設定,個設定係有任何經hdmi開機例如ps4,部電視就會自動開既設定,你睇睇係咪個一個位有樣野關左
想問下周不時見到啲人話Netflix/Disney+ Dolby Atmos 點燈/點亮,係咩意思

點樣知係出緊5.1定Dolby Atmos緊

電視用緊三叔Q80t

兩個app如果你D設備對應到而套戲又有4K, dolby atmos 同vision 都會有顯示

黑寡婦個張圖你咪著曬燈lor
隻Apps 係會detect 你電視同音響系統 有無4K ,Dolby vison ,dolby atmos
之前出事 係明明 Hardware 齊曬 但 隻apps 無曬你張圖啲標纖, 即係著唔到燈
你條hdmi線新定舊?我試過用舊線唔識出聲,之後換新線即時得左
電視用緊sony a80j
會睇戲同間中聽吓歌
Kef 最近有特價
諗緊揀sony ht a9 + sw5 定買ls50w2 +kc62玩2.1好
用A9可以tv出埋中置 但好似話干擾多同埋有排等
Ls50聲好 但又驚得2.1 臨場感唔夠
有冇巴打可以畀吓意見
梗係唔係咁玩

首先買部avr先 再買ls50 meta + kc62, 然後入多一隻ls50做中置, 買兩隻蛋仔做後置, 再入多4隻q50a掛牆做天空聲道, 搞掂, 聽歌又得睇戲又得

認真答, soundbar睇戲就ok...想認真聽歌點都要2.0/2.1, 所以如果你兩樣野都有要求既, 真係要買晒a9+sw5 + ls50w2, 可以慳番隻kc62既
冇問題
唔同喇叭唔同速度,祝你好運
請問6000蚊budget買邊隻soundbar好呢?
samsung 800A+無線後置 約6200
終於攪掂嘞連到線嘞

原來自己7咗一直
冇著過任何Bravia Sync功能
Anyway多謝🙏🏻大家解答幫咗小弟
請問CHING最後係電視menu改左乜?我用餸9000g買左soundbar等送貨中,thx
巴打請問你知唔知邊到買有包掛牆安裝服務
請教下,我用Apple TV set咗eARC再用一對HomePod做output,電視係Samsung Q80t,Set好電視同Apple TV上面個eARC之後發現調校音量嘅時候只會顯示呢個畫面,但係實際上校唔到大細聲,唔知有冇人都試過呢個問題?
試下去AVlife買班sales會幫你bookC父掛牆
岩岩買左部x90j 想買條soundbar玩下
打下機睇下戲咁,預3000左緊。有冇師兄有好介紹

哩個畫面著得嘅著曬佢
咁就得咗
thx
嚟緊會買部sony電視
想問下配邊隻soundbar唔會有斷嘅情況出現?
暫時睇中beam2同q700a
如果用Samsung又夾唔夾?
Sony 9500h + Samsung q700a 用得好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞