Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
巴打介唔介意度下條電線幾長
呢度之前有巴打講過
我未送貨
過幾日收左貨再分享
我用拖板,條線我估得1.5-1.8M咁上下,條stand都1M高
A9連接問題都未搞掂
好似話而家停晒出貨要等解決咗先,起碼等到四五月
真無線又好吸引, 最多第時差唔到電就長插線
agger,到佢粒電唔work都過保,最多咪自己打開換電
有冇咩片可以試盡個q800a同後置?
啱啱送到
https://www.youtube.com/watch?v=RqFqpWmE3ig

仲有半粒鐘開始, 我買samsung今年冇咩驚喜
咩叫試盡 唔使錢搵lossless dtsx/atmos trailers咪得, BD既話blade runner 2049同dune都唔錯
有冇咩Netflix Disney+片可以試盡
你要試盡肯定要trueHD atmos
netflix disney果d eac3 壓縮格式包圍感差好遠
又幾好wor睇個樣
我依家用緊projector黎做home theater, 只可以講依d機仔只係玩具 去camping鳩播下野就ok, 係屋企用黎睇戲只會dump春
update咗firmware,無事啦
呢啲都係放房俾啲懶落床又裝唔到電視既人用既, 睇靚既4K projector就5位數起啦
用緊邊部projector?
below 30k既4k projector係ht黎講都只係入門級(dlp 1080p dmd shift上4k), 要靚既上jvc, sony, even上到100k (4k shift上8k)

依d機仔通病brightness唔夠, 加埋環境光連正常既contrast都未必出得到, 一係washout, 一係就dark晒, 根本晒氣, 不如正正常常買番隻mon好過
optoma p2, 建議依家買ust既話可以考慮benq v7000i, 或者等市場多d triple laser projector

終極目標, 香港好似得一部: https://www.jvc.com.hk/en/products/dla-nz9b-s349
無新soundbar?
samsung keynote唔覺有講 唔知係咪我miss左
都係等第二代先買穩陣,買左jbl 玩住先
姐係要有blue ray碟?
請教q800a個sub 仔有無話放左邊定右邊好啲?見佢個出音位係sub 仔右邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞