Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實不如問有邊部電視原裝喇叭係好?
用緊Verbatim 2.0 4K
唔係錢嘅問題,係香港Bose 冇surround speaker 700賣

題外話,我都係用緊lg, 不過係GX,聲又唔覺有乜問題,可能我木耳。你可以去電視post問下。一係去百老匯豐澤再試聽下有冇分別同自己果部。

咸片生活 q700a $3990

之前好似$3700?
我之前都係用呢條,咁應該唔關事
我要求唔高呀⋯⋯
屌佢個西
睇電視佢時大時細
有時背景音樂好出
人聲好細
我都唔知佢想點

基本野,清楚都做唔到
咁可能部電視有問題
請問電視, soundbar都有eARC功能, 正常connect係咪應該會顯示TV eARC? Soundbar用緊Q800A
水貨有無得諗
壞咗晤dum春 is ok
唔*
電視要著eArc功能
soundbar要撳Arc功能
用緊Sony 電視 有eARC, 本身想平啲買隻hx8500, 但又見到隻sonos beam gen2 幾靚仔 點揀好
我11月尾買係$3700
買左q800a啦
明智的選擇
想請教下us amazon買soundbar, 香港電壓用唔用到?
如果聽歌同睇戲係5050
應該買sound bar set 定係一對主動式啦巴好?(e.g. KEF / klipsch)

試過soundbar 聽歌
好似好多牌子d 中高音變到一舊野咁
睇你budget
Q950A + KEF W2 約3萬幾
咁樣分家最好
budget 都係7k 左右
想一機兩用 冇位放兩set
NETFLIX 揀套最新既ATMOS MOVIE
(劇我試過ON99 direct左去season 1 無ATMOS)
之後CHECK NETFLIX AUDIO 揀左ATMOS 未
再係SOUNBAR 遙控禁一下 i icon
之後你應該會見到個SOUND BAR DISPLAY 住 ATMOS
唔該晒師兄
Netflix audio得5.1揀 無Atmos
禁!係出Dolby Audio
主力聽歌加少少就Kef lsx
DOLBY DIGITAL PLUS 果度關唔關事?
本身都係揀左Dolby digital plus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞