Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇巴用緊Sony HT-RT3? 問緊Sony TV 85J, 間鋪話送
其實真係無,得個問字又係無就好似爭啲嘢咁解,我當初揀lg c1都係部分因為hdmi2.1呢個原因。但其實得物無所用
我未見過條bar show過atmos
淨係見到eARC, HDMI
好似係
我都唔記得係mini 1定2
新手請教下大家,
由於我部電視唔太勁裝唔到netflix, 所以係PS5睇netflix. 而且我未玩過Soundbar, 想問係唔係PS5輸入去Soundbar再輸出電視就有聲?

因為我爬左陣文見你地在意電視同Soundbar夾唔夾 , 定我應該諗下同PS5夾唔夾?
新手求教...
前日買咗Q700A, 唔知點解有時就算我冇開電視佢都會無啦啦自己係度播野,上網都搵唔到解決方法,有冇人試過解決到?
Q700a加埋後置
貴q600a成$2000
你個soundbar要有4k HDR pass through,最好有埋DV。
咁佢播乜?
疑似電視聲or 類似youtube廣告聲,但個刻係電視冇開所以唔肯定播緊邊到既野, 而個sound bar自己播個陣都冇顯示on,所以唔肯定係咪電視播緊既野

但當我開著個電視個陣個sound bar先真係顯示on同播電視聲, 暫時呢刻發生過4次咁既情況
有冇用藍牙黎連接任何野?
咁猛
嚟緊LG出9.1.5 S95QR 留名跟進
直接用Arc出,冇用藍芽連過野
咁就好猛
隔離屋有人㩒左你個soundbar黎播野?
有諗過呢個問題,但問題係點先會咁樣連到呢?其實有冇apps可以睇到個sound bar 連咗咩
佢有個apps 叫SmartThings 係可以經Wi-Fi 連接條soundbar但都要同一個Wi-Fi,呢個apps都可以查番有人用過既記錄
可能鄰居偷咗wifi好耐
終於拎到屋企海關批文, 岩岩一齊去左咸片生活試完Q800A就買左
幾時送貨?我上星期去買
又話呢個星期送貨
但到今日仲未有貨……
佢話一個星期到,我簡左去將軍澳門市自取
尋日打去問 話一月先有貨……
岩呀,而家就一月了
新年快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞