Soundbar的決擇,求解答(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好似停產左好耐下, 同埋哩度唔多人用
如果佢同9.1差唔多只係無左atmos咁都唔錯
請問我房用緊43吋TV
想靚聲少少放唔到sub仔係咪Sn7cy 最理想?
Sn7cy$2380 ,我房有2隻HomePod mini 買隻apple tv 4k用mini代替電視出聲又ok ma?
起百老匯買$12000,再有HSBC回贈
水貨有巴打推介盛澤
唔該哂師兄
試過homepod mini配Apple TV 4k
立體聲唔錯
Q900a和Q950a 係唔係差後置喇叭only ?
想問下如果細客廳係咪用Sn7Cy 同Q700/800a都唔會太大分別?
低智問題

買左SOUNDBAR 的話, 係咪唔會用TV個SPEAKER 嫁啦?
宜家想買晒TV + SOUNDBAR, 睇緊TV個時, 有時D TV 評測話SPEAKER 靚D唔靚, 其實係咪唔駛理, 因為駁左SOUNDBAR 其實唔會用TV SPEAKER 咁?

咁SONY A80J/A90J 個D Acoustic Surface 又有冇意思?
Sn7cy同q700我都用過,你主要用多邊樣?同埋計唔計埋後置?
主要都係睇戲/Netflix,同埋屋企人睇下電視個啲

唔會聽歌
我係, 著電視自己著埋 SOUNDBAR
你嘅意思即係仲會唔會用TV 個SPEAKER?
samsung有後置,起碼有個升級嘅可能性
唔用架喇,所有聲都係 soundbar 出
用緊 polk audio magnifi max sr
雖然冇Atmos
但有返對後置
我又覺得ok
咁預唔預放後置?
攞千幾蚊買apple tv配現有HomePod mini性價比係咪高過Sn7cy? 始終房細100尺都冇 係冇咗atmos用
差800蚊左右
會唔會好過sn7cy就唔知
但叫做好過TV speaker
況且買apple tv又唔會後悔
咪試咗先
唔係好識
如果我用緊smart tv, Apple TV用途係咩?
比電視內置app畫質好d? OS順d?
屋企都未必會預放後置喇叭
廳位真係唔叫大
三星個隻好細隻架啦,仲要無線
平時睇下電視個啲開後置喇叭會變成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞