Canon 用戶討論區(26)EOS R3 is coming 一闊三大

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
價錢都多D
M6 mkii evf 好唔好用
諗住下年一月買
Ef轉nikon z都得
大陸brand一早有破左af鏡出啦
咁講三羊都出過啦,講緊正式授權嘅副廠鏡嘛
咁呢個dslr都從來無
落 action
google “photoshop action batch watermark” 之類
https://www.canonrumors.com/sigma-will-address-the-rf-mount-in-2022-cr3/

we’d see 3-5 lenses announced for the RF mount in 2022.
希望係,就算只係sony版改成RF mount都好
新手好唔好買canon rp
同埋其實佢有咩缺點
冇錢唔好買canon
Z5正好多
鏡貴已經係
全個Canon無反系列缺點:原廠鏡貴、缺貨、冇副廠選擇..
如果單講RP缺點:電池容量細、冇垂直電池手柄
接受到以上所有缺點就可以去馬..
貨就唔缺嘅, 缺錢姐

我要求好低,只係想搵支全新行貨RF 24-105mm f/4
行勻中環至旺角都冇
過程入過蘇寧睇,見佢貨架有RF 24-105 f/4個盒
當時以為有貨,同佢乜價錢,條sales答我果個係吉盒,冇現貨
另外見到15-35mm f/2.8,問佢幾錢,佢再答我都係吉盒冇現貨
我心諗冇貨就咪撚放d盒出黎fake人啦,仆街!
所以你張相中,到底幾多有現貨、有幾多裝假狗,其實唔問冇人知...
Canon唔係揀大三元 一開始揀千零蚊嘅平嘅鏡頭有冇貨
rp我覺得係六千幾蚊真係冇咩缺點
至少好過m6冇evf 連拍又快啲 同埋冇未來可言
仲係fullframe
我又唔想買Sony a6100都要五千幾蚊
講真靚唔靚仔真係冇乜嘢
出到嚟嘅成品人哋覺得靚咪得囉
係咪16 2.8 都有貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞