Canon 用戶討論區(26)EOS R3 is coming 一闊三大

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
好心學下罪大
果晚發佈A7iv
第二日已經預售
講明幾多號有得拎
買得r3既邊會介意鏡頭嗰少少錢
眼控放得落隻眼度就已經慢左
不過部機咁勁 真係影比賽 專業級先有用
R5 已經夠曬影相
不過一體機重點係好撚型
播返上一張相畀你叫冇blackout
咁你個人都同弱智唔多啦
大家都有手有腳
120fps
R5 5.8m 120fps
Z9 3.7m 60fps
A1 9.4M 240fps

dpreview 咁寫
大師影相唔洗構圖唔洗睇vf 盲狙部相機都知你想影乜
俾個正評安慰下你啦
係自己區讚自己友都食負皮
證明你錯得幾撚緊要
紅色大隻字好威威 咁你訂左z9 自拍8k 打飛機未 打足成個鐘都唔過熱,諗起就興奮
依家啲機有mon,個系統對焦係快過隻眼
仲未block
ching 係影相影到120fps 唔係evf refresh rate
係evf refresh rate
同z7 ii一樣
我知 但我真係講緊影影到120 fps
話Z9同R5差唔多無分別俾自己友負皮俾人潤,柒咗後仲要跌咗落地都要嗱返喳沙嘅嘴臉,

仲有“尹光頭仔”你呢件canon post長期版主兼頭號奸狼犬仲好意思叫人block鳩講事實嘅巴打?

又一證明奸狼犬嘅心胸幾撚柒狹窄同雞腸小肚

所以話你呢啲奸狼犬幾撚柒肉酸
但z9 jello effect影快野有無sample
根本係拍片120fps,再執番出黎

部機係勁既,只係好多function 都似係預記者用多,業餘拎去打雀,會揀30fps jpg 定20fps raw 120fps 係拎黎出press 唔洗高像比較實用
俾正皮你仲俾你串,屌你老母呀
R5 20FPS得12BIT,jelly effect仲勁好多
尋晚睇阿Lok Youtube段測試片
於LCD liveview時係咁快速左右搖部機
都冇明顯jello effect發生,但要之後有實測相出街至可以確定
不過部機既然冇快門,隨時係全片幅每一點同時曝光
咁真係做到冇jello effect都唔奇
期待真機實測,如果可以無jello 真係一大進步
依家買90D會唔會太不智
90D買貴過$8.68都好不智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞