Canon 用戶討論區(26)EOS R3 is coming 一闊三大

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇清部r5更新左1.5 覺得點
有新小白用咪幾好
我之前買都成萬七蚊
有冇巴打都係等緊RF100-400?
我10月尾dcfever網上訂
但下個月就飛 唔知拎唔拎得切
巴打飛邊
新手想請問各位大佬一句,Sony E mount 有冇轉換器去M mount ?🙇🏽
m mount 轉接做e mount就有,e mount鏡轉唔到去Leica機到用架喎
明白,多謝大佬🙏🏽
最近返咗好多貨喎 周街都買到大三
幾時先返支16mm,等幾個月真係cls
剛完成(r6),聽日試下中唔中招。

都係唔up住
師兄今日影人?等睇用後報告
網上有人話感覺唔多妥,但又唔少人話唔覺
亦有人話只要reset返去出廠設定
再從SD card restore返使用者設定落去(當然要事先backup),就冇晒事
見官方網頁仍然可以俾人download 1.5.0,相信唔算大問題
我up左 一切正常
咁睇黎都可以安心update
網上有人話update後,於eye tracking時出現唔穩定咁跳黎跳去
係由於新加入功能torso tracking
即是假如當時認唔到眼同頭部,就會自動switch去辨認身軀
所以令人誤會係唔正常現象...... 希望係
我都up左,咬得仲實過以前
今日影貓影雀好似都有追唔到雀同影貓會跳
用緊r6 24 105L
幾時先出EOS R mk2
咁大鑊?冇上黎睇,剛剛至up上1.5.0..
試用報告,R6 up完後拎出街試過一陣
用RF 70-200mm f/2.8
Touchwood暫時未發現有問題,用黎追過公園小朋友
跑黎跑去都咬得好實,係掩住臉時,有可能對落上身
整體都算滿意,後日正式使用,希望到時冇鑊
Hi, 各位
我最近會入手R6,舊個支 Sigma 18-25 f/1.8 Art 正式收皮
好唔捨得,FF機用crop鏡剩番1000萬有效像素…不如留番部aps-c機…
如果係入手R5,用crop鏡後有效像素咪多d囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞