Canon 用戶討論區(26)EOS R3 is coming 一闊三大

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
屌諗住換鏡 點知搵左好耐都搵唔到
邊度有得配番rp+rf24-70兩個蓋
冇野啦佢完美咁匿埋左係黑色PS4上面
新手萬頭筆直買機連鏡 Canon有邊部推介
萬頭真係唔好買canon
Canon 長期用家表示 心淡

咪入手 Canon

準備轉會 Nikon
連你都咁講
EOS 3 開始玩canon
到5D. 5D2 5D3 5D4
再轉戰 R RP R5
由 14 到 800
出過既L 鏡都買過一手或者二手
好多都online store 買 平放過比 Canon 真用家

未試過咁嬲 對垃圾 CS 完全失望 到頂點
就係知你canon資深用家所有鏡頭齊晒
Nikon好野
Z mount 開放左已經好多副廠鏡,只要tamron出z mount,大把野玩
dslr完架喇 唔會再invest
係依度畀人屌都係咁講,買sony apsc好過。6400+1770/2.8已經玩到好耐
ZV E10 加18-50 2.8 Sigma 輕 快 到一個點
新手 M50用家有
15-45
想買支腳架有咩要注意? $300-500係咪已經夠用?
同埋有冇需要入手多支 samyang 12 同 55-200? 見ef-s平過ef-m 唔該
傻閪左咩,仲入canon燒撚壞個腦?
仲萬頭
係canon post入面屌人地用canon
我係咪入錯post
呢度好似多數人都屌緊Canon
好正常,呢個時候最嬲Canon既,一定就係Canon真正user
先唔好講R3同其它品牌Z9、A1比較
單講鏡頭,乜柒都冇貨,副廠又冇
已經直得屌
你睇真d民意
Samyang 12有efs?
55-200收二手可以
好的 thanks
講55-200果支有efm efs
12 得efm
新鏡又貴又無貨,之後仲要加價

Samyang 又唔再出RF 鏡
得番永諾,狗都唔屌

唔係轉會成本太高的話,一早轉左
Efs嗰支要轉接,咪搞,又唔係特別抵
但Sony感覺上好似電子玩具我由Sony轉番Canon先似番用相機影相。

很睇spec,Sony係贏Canon,尤其DR
Z9 a1 唔關我地事 專業影運動
副廠你話你發展遲 算
屌你老母正廠鏡支支等2-3個月 dllm
Canon 操作手感幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞