[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
咁咪email
del 左都通知左, 夠日子可以閃
但reference check 肯定會俾人搞, 叫佢自己小心~
請個陣先補, 唔請就慳返
係啊, 跳point 最完美~ 公主你加油~
出返封信, 簽好, 影相whatsapp + msg
佢講啲野勁misleading that's true
走, 肯定, 我20% 一定買到4 日假
驚方丈miss咗 推推先
by email再比多次辭職信,cc埋三合一果個人

小薯20% 咋
答左啊~ 咁即係請先收, 唔請就慳返~
唔好意思,純粹個人看法,因為私人公司盈利為本,同老細要求加人工我真係唔識啦,對我自己來講,過試用期已經係一個考驗,又被人炒一次真係好唔開心,連入門級職位都應付唔到。
career path-wise, 20% 係重要, 4日AL 唔重要
但係title, 公司, 行業呢?
同行
title大躍進
公司變外資
不過見到個AL唔多開胃姐
諗住外資起碼2x日
因為你同其他人唔同, 個個人都有自己合適同唔合適

而你講到好代表緊公司去諗野咁..講得好似有logic 咁...

問題係你都未做過/ 了解過私人公司mgt/ HR 等decision making 既process... 如果真係有其他人以為你講既就係, 咁就偏差得遠了...
你有冇HR contact?
GO!!!!
多謝方丈
靠你d片
課金啦咁LMAO 等我爽埋一份, 講笑~
食良心店celebrate, 好好加油新工!
梗係啦, 你問下佢地有咩可以幫到佢地
如果唔係錢問題, 我估似你上司冇真係用力追就真
佢依家要做嘅係保護自己
所以用咩方法,或者用幾多個方法去send,首要考慮係第日點證明自己幾時通知左要辭職
不如你搵pt 文職
政府唔介意你工傷啲手尾要請病假,但你話冇工作經驗蝕底
返pt 文職雖然搵返啲但你可以夾到你覆診啲時間同埋都係工作經驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞