[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
你啲囝囝呢
咁你叫15/6 都唔過份

好多女人就係年紀開始大 是但搵個拍住拖跟手搵人埋單
話佢知你地既要求係點, 如果佢做唔到, 佢唔適合哩到
然後叫佢複述返你地要佢點
俾最手板眼見功夫佢做?
BA有冇認證高既cert
Analytics not analysis
方方

我星期五in左份工

個呀姐好好人 又好岩傾

傾左個幾鐘

佢prefer immediate available 而我又咁岩ok

佢話佢都like 我,但仲有candidate要見,話好快會有消息再通知我

方方覺得大唔大機

p.s. 我覺得我interview 入面某d位可以答得再好d, 好後悔
20-25 唔錯, Given 你冇underpaid
你背景係點先得架~
asso 14 vs 3U 14...
你地Apply 工個陣, 99% 都會Tick 左簽左俾人地公司做Ref check 問哩啲

有consent 乜都得~
話佢知要2 個星期先有封信, 你做得biding 都要預左Risk 啊~
你話呢~
個男人叫女人寫佢個名係保險受益人個陣, 都係話講下, 寫就咁寫
簽左, 答應左, 點解要反口? 簽前唔傾?
同埋係本身唔會學得夠快夠好, 做得夠靚仔到人地想升你
可能會叫其他同事一齊看看, 佢哪來既自信...
笑鳩完再碎佢cv
唔好放上黎啦.... 係啊, 開約前唔洗賠
多數係, 但係都會問下啲General 野
line 見唔好吹太大, 佢熟行過你~
個個月影印票, 同埋留入數Record
應該係話% 會越來越少
同埋bonus pay mix 會大左
唔係咁理想, 你又試多年, 又錯, 咁你個CV 想花成點~?
識唔識statistics
有冇technical底
識唔識sql/tableau之類
識唔識pmp/scrum

仲有 ba 係唔同行業有唔同要求
自己google 下
係咪好兆頭
唔會, 看佢用咩方法炒你
[url]https://youtu.be/T8rSGnLiQxM[/url]
都唔錯的, 任君選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞