[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
其實岩日子after lunch is okay
睇錯既大小
如果大部份都做得accurate 都OK
會覺得唔小心, 會提, 但成日錯重覆野先係問題..
同上司講, 講時持平唔係講是非咁講就OK

A: 佢好似有心唔reply 我, 等勁耐先reply 仲要單單打打

VS

B: 佢要好多時間先回到email, 大約avg 要3 日, 有時語氣有啲blunt
咁你係唔夠2 年, 人工平手唔加你都合理, 加埋你係DB 唔係13mth, 本身唔fixed, 仲要你未出過...

想你早返工係正常姐

我唔覺得特別好, 不過你好想做C&B, 而家份工頂唔到就去啊
LOL 好正
要講啊, 唔講佢點計數...
freelance 點出糧俾佢
佢問幾答幾多
係啊係啊, 勁開針~~
合約冇寫day off 有冇薪, 佢係可以咁計架喎...
你唔會知佢想要個點既人
可能就係想mix d local 入去
總之去見工就算唔係, 都要令自己深信, 我就係最啱份工既人
Hello 方丈

點解要after lunch?我上次一早就入老細房遞信
Btw最緊要計到last working day係星期日
咁你個bachelor 同 master 係咩?
如果佢一時間未接受到你要走,咁你都快d夠鐘放工唔駛對住佢太耐
我就係特登一早講完等佢嗰日唔好chur我
屌呢個月辭職做唔到
如果唔係唔可以啱啱好食曬d紅日
方方
如果我要3個月notice period,last day希望係1月2號(星期日),最佳遞信日期係唔係10月4號
10月4號遞信要1月3號先last day
睇下你可唔可以返多日,有時計唔到咁盡
咁如果我9月30號遞信last day係咪會變左12月29號?因為一定要留到12月31號先有double pay收
你好,想問下sci fac major, minor in business, 有一份science同admin intern既working experience, 想搵hr既trainee或assistant。請問人工幾多先工合理?明白無hr related experience 好輸蝕 但想知道個range大約幾多
因為反正都計一日, 舒服食埋個lunch 好過麻~
可能黑足一日面LMAO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞