『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike

聖誕臨過先黎聖誕快樂

Merry Christmas from Bali

是日沙灘遊+嘆酒店

聖誕餐食左我$1850/人,

聖誕臨過先黎聖誕快樂

是日沙灘遊+嘆酒店

有冇咁貴呀
有無巴打住外國,send過份form返香港申請加過英文名個張certification?

我月中寄過去入境處,授權屋企人拎,今日佢地收到電話,入境處要求我要係當地公證處證明份form係我申請既,但係而家疊住聖誕最快都要1月先整到,搞得黎已經過左英國個六星期deadline

有無人可以話我知可以點做

你send左email去先,就話香港入境處嗰邊話處理需時,加上長假,有high volume of applications,會有delay,可能需要多30-40 working days。你問佢,個case最長可以延長幾耐?

你預佢都冇咁快回覆你,事關hmpo 嗰邊之前回覆我都係話experiencing high volume of enquiries。

搞咩呀作故咩宜家
照實講有問題?

我淨係講我而家個情況佢知,唔洗15mins HMPO 覆左話extend多一個月,到時仲未收到就再聯絡我。唔該晒巴打們

雅嘉達? 玩幾多日?
旅途愉快

7日印尼
峇里,日惹,雅加達

行程差唔多一樣
去睇火山,梯田
我會去埋東帝汶

可以share下你個行程比我嗎?

我frd 個行程比較少野,超relax個款,上午休息,下午先去咁
一問
睇到網上家庭投訴屋企個賓賓
有D係show埋佢hkid
另外鬼仔咩激烈的海膽既hkid
點得手?
佢公司代辦在留卡?
7年後變特衰?
我去灣仔聽到好多蝗語 d蝗妹著晒見工衫
見office工咁 日日茶記lunch

hkid 有好多種,但唔係個個都死喇接唔到落去添

任何香港居民或獲准在香港逗留超過180天又年滿11歲的人士都要拎 HKID (申請咗豁免除外)

係香港連續居留左7年係可以apply永久性居留身份證, 之後就會有香港居留權但唔會有特區護照
但如果要拎埋特區護照就要放棄原本個國籍先可以apply
所以之前香港足球隊班入籍兵要等入境處審批, 搞好耐先可以代表香港出戰
跟左個學校團去日本
團入面原來都幾多人用BNO

不過得我一個人係用舊版
新版真係好J好多
跟左個學校團去日本

不過得我一個人係用舊版
新版真係好J好多

全部都係依排先續
跟左個學校團去日本

不過得我一個人係用舊版
新版真係好J好多

證明你唔係忽然 BNO
當然佢哋都可以係一路有續開
跟左個學校團去日本

不過得我一個人係用舊版
新版真係好J好多

見到多後生仔揸BNO係好事
毒J冇人幫我副簽點續呀

聖誕臨過先黎聖誕快樂

是日沙灘遊+嘆酒店

有冇咁貴呀

如果係港紙計真係好貴
跟左個學校團去日本

不過得我一個人係用舊版
新版真係好J好多

全部都係依排先續

其實新版都出左一段時間

7日印尼
峇里,日惹,雅加達

行程差唔多一樣
去睇火山,梯田
我會去埋東帝汶

我frd 個行程比較少野,超relax個款,上午休息,下午先去咁

第一日:香港飛去jakarta再飛日惹!
第二日:去婆羅浮屠,普蘭巴南
第三日就join返個3日2夜tour,去婆羅摩火山同埋伊真火山!
完左join佢會帶你到峇里睇梯田,水神廟

聖誕臨過先黎聖誕快樂

是日沙灘遊+嘆酒店

有冇咁貴呀

如果係港紙計真係好貴

宜加印尼無落雨?

聖誕臨過先黎聖誕快樂

是日沙灘遊+嘆酒店

有冇咁貴呀

如果係港紙計真係好貴

港紙啊,印尼紙要3,300,000RP

有冇咁貴呀

如果係港紙計真係好貴

宜加印尼無落雨?

琴日今日峇里冇,
氣溫30度

行程差唔多一樣
去睇火山,梯田
我會去埋東帝汶

第三日就join返個3日2夜tour,去婆羅摩火山同埋伊真火山!

nice

峇里好塞車

今日坐taxi,12點9上車,去了兩個地方,7點回到酒店,港幣$430(而已?)

行程差唔多一樣
去睇火山,梯田
我會去埋東帝汶

nice

峇里好塞車

今日坐taxi,12點9上車,去了兩個地方,7點回到酒店,港幣$430(而已?)

峇里去左邊兩個景點玩?

nice

峇里好塞車

峇里去左邊兩個景點玩?

海神廟,斷崖廟(即係烏魯瓦圖)
大梯田睇唔到睇左細梯田,好彩係個司機好人所以介紹到個細嘅睇(其實係順路,不過我原路訓左所以佢唔叫我地就會miss左啦)
唔好意思 有個問題想問
係咪淨係需要攞對上一本BNO?仲有本BB仔嘅係唔需要兩本畀晒?
住址證明嗰度 係咪比對上一個月嘅銀行月結單佢就足夠?定係穩陣啲比夠三個月?
同埋係咪正本比較好?定係副本都可以
唔該晒咁多位 差依步,其他野準備好了
唔好意思 有個問題想問
係咪淨係需要攞對上一本BNO?仲有本BB仔嘅係唔需要兩本畀晒?
住址證明嗰度 係咪比對上一個月嘅銀行月結單佢就足夠?定係穩陣啲比夠三個月?
同埋係咪正本比較好?定係副本都可以
唔該晒咁多位 差依步,其他野準備好了

依家唔係要起你底,淨係俾最新嗰本就得,佢只係用黎證明身份同埋註銷 (剪角)
何況舊嗰本佢一早已經幫你註銷咗
MERRY CHRISTMAS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞