『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
btw點解lin登仔會由火車頭變咗廁所板

高登果陣已經有呢個稱號

因為呢舊野似廁所板:

因為呢舊野似廁所板:

同埋果個民族啲人好鐘意買廁所板

因為呢舊野似廁所板:
[img]http://a3.att.hudong.com/67/82/01300001128119142387822981421_s.jpg[img]

講還講
我月頭個陣收到email,因為我加左英文名,佢叫我畀certification,我send email同佢地解釋18歲加英文名佢地無畀任何cert我,之後佢地覆返要我畀改名契。人長居外國惟有send張form去入境署申請張cert叫屋企人拎,有無巴打申請過張野大概要等幾耐左右?
我月頭個陣收到email,因為我加左英文名,佢叫我畀certification,我send email同佢地解釋18歲加英文名佢地無畀任何cert我,之後佢地覆返要我畀改名契。人長居外國惟有send張form去入境署申請張cert叫屋企人拎,有無巴打申請過張野大概要等幾耐左右?

咁麻煩

好彩無叫我畀

咁麻煩

好彩無叫我畀

好似好多人改名嘅

有,我座因航
以我所知航空公司只對名同姓別

利申:一年座幾廿次飛機

點解會幾十次咁犀利

你有米咪得

咁唔洗自己有,公司有咪得囉
有時去開一個會都6程機啦
我身邊啲朋友,個個禮拜飛一個round trip, 一年我估班友座百幾程機

有,我座因航
以我所知航空公司只對名同姓別

利申:一年座幾廿次飛機

點解會幾十次咁犀利

你有米咪得

我身邊啲朋友,個個禮拜飛一個round trip, 一年我估班友座百幾程機

非常高級的職員,可以周圍開會...
然後你d朋友都係非常有米

你有米咪得

非常高級的職員,可以周圍開會...
然後你d朋友都係非常有米

想問如果我本舊bno剪爛左得返有相個一頁,咁洗唔洗填LS01 form,定係張個一頁寄返去當更新就ok
想問如果我本舊bno剪爛左得返有相個一頁,咁洗唔洗填LS01 form,定係張個一頁寄返去當更新就ok

damaged passport

本護照點解會搞成咁咖
唔需要填LS01,寄返去就ok,不過佢就未必會寄返黎比你

補返第一次寄去文件係交左Declaration, 舊果本黑皮BNO, 身份證彩色副本, 廁板彩色副本, 地址證明, 同兩張相

想睇相

岩岩收返本舊BNO

我18歲果陣都加左英文名落去 但HMPO 都冇叫補文件

高登果陣已經有呢個稱號

仲有特衰

補返第一次寄去文件係交左Declaration, 舊果本黑皮BNO, 身份證彩色副本, 廁板彩色副本, 地址證明, 同兩張相

想睇相

岩岩收返本舊BNO

好正

想睇相

岩岩收返本舊BNO

呢本都係bno
我老豆都揸呢本

本護照點解會搞成咁咖

呀媽個時覺得無用,剪左有相個頁留念,其他佢掉晒

想睇相

岩岩收返本舊BNO

呢本都係bno
我老豆都揸呢本

封面寫HONG KONG嘅唔係,我講清楚先費事你搞錯。

想睇相

岩岩收返本舊BNO

犀利犀利

係邊年發出咖?

本護照點解會搞成咁咖

呀媽個時覺得無用,剪左有相個頁留念,其他佢掉晒

原來係想留念你張相 都好過成本掉左嘅

想睇相

岩岩收返本舊BNO

呢本都係bno
我老豆都揸呢本

其實BDTC有冇d係紅色封面成本BNO咁咖?

想睇相

岩岩收返本舊BNO

犀利犀利

係邊年發出咖?

原來老母89年申請, 可能因為64

想睇相

岩岩收返本舊BNO

[/img]https://na.cx/i/40t60iP.jpg[/img]

呢本都係bno
我老豆都揸呢本

其實BDTC有冇d係紅色封面成本BNO咁咖?

[imghttp://static.apple.nextmedia.com/images/apple-photos/apple_sub/20120530/large/30fx21pzok.jpg[/img]
香港英國屬土公民同英國國民(海外)護照係90年6月開始簽發電腦可讀版本護照。當時TVB嘅報導引述人民入境事務處話英國開始跟隨歐共體更換護照格式,如果香港唔跟隨嘅話,印刷費用就會好貴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞