『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike

7號 空郵掛號(連啱啱過期特衰正本,冇副簽)
13號 being processed
17號 Dispatched
20號 DHL SMS
22號 同時收到新舊護照

祝各位巴絲續期順利

恭喜
上面R4巴打
BC同BNO係兩樣野黎
可以同時持有 你直接網上申請first passport 就得
之後跟doc寄野比佢 bno比影印本就得 比cert
另外自己down份os form出黎填埋比佢
HMPO reply左d template垃圾比我,我已經將個review request升級做正式投訴了。

巴打我好同情你
你有無試過用ns form?
上面R4巴打
BC同BNO係兩樣野黎
可以同時持有 你直接網上申請first passport 就得
之後跟doc寄野比佢 bno比影印本就得 比cert
另外自己down份os form出黎填埋比佢

邊個係肥牛?

20號 DHL SMS

祝各位巴絲續期順利

恭喜

20號 DHL SMS

祝各位巴絲續期順利

恭喜

各位巴打有野想問
宜家同女朋友一齊申請續期 係咪最好分開兩個公文袋空郵?
各位巴打有野想問

Yup
各位巴打有野想問

同埋想問下 我聽日去空郵掛號 大約幾時會到英國?
我都知撞正假期應該有排等
各位巴打有野想問

Yup

謝巴打
各位巴打有野想問

撞正Christmas 有排等
不如而家打電話去dhl睇下今晚有無機去德國啦
各位巴打有野想問

我諗起碼31號一月頭咁上下
我15號 being processed
到而家都仲係being processed....[/quote]
巴打留意下呢幾日會唔會收到SMS
各位巴打有野想問

撞正Christmas 有排等
不如而家打電話去dhl睇下今晚有無機去德國啦

係街做緊野 文件係屋企 冇辦法搞到
各位巴打有野想問

我諗起碼31號一月頭咁上下

算啦 都預左咁耐 鬼叫自己今日先齊文件

恭喜

咁多位巴絲,我睇過post好多都話成功續而唔駛副簽。你地係咪pdf上面都有副簽欄?

恕我白痴唔係好明我個情況係咪一定要副簽
我係十幾年前過期有舊bno響手,岩岩申請完張pdf上話要副簽,我係咪都可以試下留空寄去英國?

恭喜

咁多位巴絲,我睇過post好多都話成功續而唔駛副簽。你地係咪pdf上面都有副簽欄?

我係十幾年前過期有舊bno響手,岩岩申請完張pdf上話要副簽,我係咪都可以試下留空寄去英國?

可以

98年過期有副簽欄

98年過期有副簽欄

我04年過期都唔駛副簽
依家所有 03年前簽發嘅都會當新申請,會要求副簽
至於你搵唔搵人簽呢就你自己決定,冇人話到你知 HMPO 會點處理你嘅申請
唔好網上有人講句嘢就信
連登仔高登仔冇 HMPO 職員,就算有都未必係佢處理你嘅申請
總之有咩後果自己負責
有無巴打二月份去過印尼?

我將會去印尼
HMPO reply左d template垃圾比我,我已經將個review request升級做正式投訴了。

巴打我好同情你
你有無試過用ns form?

咁又未喎..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞