『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
HMPO都有send email俾我,不過係叫我填feedback
人在柬埔寨,到機場攞落地簽果時俾個officer問我點解會有英國passport
巴打係咪等到痴咗線

線已痴
人在柬埔寨,到機場攞落地簽果時俾個officer問我點解會有英國passport

你試下同佢講關你撚事

你試下同佢講關你撚事

真係關你撚事

By birth
變左please contact us了
今晚要打電話去

建議你唔好提 CI/BDTC 同埋你唔知啲乜
btw 佢唔係應該會 email 你先咩
我覺得你睇定啲先好喎

綠色字唔係好明...?

我冇收到任何email喎...
不過變Please contact us都唔方好野
上次有位絲打轉左Please contact us之後兩日就收到rejection

唔會提 CI 啦,另外應該唔會係BDTC,因為印象中回歸後我本野都仲用得

冇必要就唔好提你唔知自己有冇 BNO

email 你就等下先啦
佢有嘢搵你一定會 send email (唔通真係預個個都係痴線佬不停 check status 咩)
就算你驚佢 reject 你,你打電話去可以點?
我覺得就睇定啲睇下佢想點先 reply

咁我又唔會提我唔知自己有冇嘅,因為都真係幾firm先入紙,我只會提我用佢去過泰國而毋須簽證

剛剛再睇,我屋企人轉左dispatched,而我就係contact us,即係好大機會我係rejected,否則如果係得嘅話應該係會等埋先出

我覺得個結果其實已經係出左,只不過係心急想知佢究竟想講咩姐

比你講中,我真係痴痴地,開頭個禮拜係當佢股票咁睇,就算呢兩個禮拜一日都睇3-4次

係我就唔會咁講
最多只會話印象中自己係有同拎過去旅行

不過到最後你自己拎唔到嘢證明自己係有依個身份呢,佢真係冇義務幫你查到底
我建議你想早啲知嘅話都係搵咗佢哋先,你只需要話見到個status,所以就打畀佢哋,等佢自己講返咩事。
啱啱係facebook啲旅遊group見到有條傻佬肯幫啲三唔識柒嘅人countersign,真係唔知話佢好人定話佢on9
果位疑似被屋位人玩的巴打寄在申請表未?
果位疑似被屋位人玩的巴打寄申請表未?
啱啱係facebook啲旅遊group見到有條傻佬肯幫啲三唔識柒嘅人countersign,真係唔知話佢好人定話佢on9

其實幫人countersign會有咩後果
利申:grad左係專業人士

刑事

刑事

有冇例子
例如幫唔識嘅人簽,或者幫嗰個人簽左之後佢犯法,咁會發生咩事
我建議你想早啲知嘅話都係搵咗佢哋先,你只需要話見到個status,所以就打畀佢哋,等佢自己講返咩事。

咁都得嘅

刑事

有冇例子

法律條文白紙黑字明文寫明嘅嘢都要例子?

刑事

有冇例子

法律條文白紙黑字明文寫明嘅嘢都要例子?

佢係想知有冇人奶過嘢

係咪我
我副簽朋友返咗加拿大過聖誕
等佢返黎再幫我 佢加拿大籍
如果我對號入座咗請無視我

係咪我

咁咪要下年先有?

係咪我

咁咪要下年先有?

係咪我

咁咪要下年先有?

只要有就好了 我唔急嘅
自己嘅準料已經準備好
但見有巴打話要出世紙正本?

btw屌明明前日先搵好證件相
今日唔見咗 啲相有腳

咁咪要下年先有?

只要有就好了 我唔急嘅
自己嘅準料已經準備好

今日唔見咗相有腳

唔通...

只要有就好了 我唔急嘅
自己嘅準料已經準備好

今日唔見咗相有腳

唔通...

我係你聽日即刻寄咗佢以免夜長夢多,反正副署可以後補嘅,而且又唔係一定要副署

只要有就好了 我唔急嘅
自己嘅準料已經準備好

今日唔見咗相有腳

唔通...

我係你聽日即刻寄咗佢以免夜長夢多,反正副署可以後補嘅,而且又唔係一定要副署

你老豆好鬼

你老豆好鬼

你老豆好盞鬼
啲相應該唔關我老豆事嘅
佢唔知我啲野放喺邊
不過十幾張唔見哂
屌又要影過 難得輯相影得幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞