『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
https://www.passportindex.org/byRank.php

好多passport都係紅...會唔會係葡萄牙?

咪玩啦佢點會無啦啦有葡國

澳門人....

98佢地已經廁板緊

咁先唔好計你記得係用紅色
你點知你 02 年先拎第一本廁板?

巴打當時幾歲?

10幾,中學了
https://www.passportindex.org/byRank.php

唔會啦⋯⋯我都想囉

講開又講,葡萄牙對澳門人都好好,出嘅係正式嘅葡國護照,有居留權,有工作權利,又係歐盟
小事啦,你幾時有見過印上去嘅字有細楷

姐係唔洗加簽證明係自己手誤?
可以咁就照PROCESS其他程序?

你怕嘅咪寫封信話打錯字

98佢地已經廁板緊

因為我D廁板全部冇唔見,最早個本已經係2002

02年,如果呢本唔係你第一本嘅話,咁對上嗰本就係98年簽發

你都係用你手上02年嗰本減五年再睇下係唔係出發去泰國前嘅日期,係嘅話你真係要諗下你嘅記憶有無錯。不過呢個方法唔係太準,如果你唔係一過期就換護照嘅話

98佢地已經廁板緊

你都係用你手上02年嗰本減五年再睇下係唔係出發去泰國前嘅日期,係嘅話你真係要諗下你嘅記憶有無錯。不過呢個方法唔係太準,如果你唔係一過期就換護照嘅話

所以我都叫佢要搵晒啲有關嘅證據出黎
冇證據咁樣靠估冇意思

按我計算,前一本應該係94-96攞嘅
有人出咗 FOI request 俾 HMPO 問人數未

都未過12月,過埋先啦

我相信連我呢d博一舖都會去申請嘅話,個實際人數都真係會多唔少

都未過12月,過埋先啦

我相信連我呢d博一舖都會去申請嘅話,個實際人數都真係會多唔少

今年9月有人問果陣,HMPO都只係公開左頭半年嘅數據
我諗下年2月左右去request,先會出到全年數據

[ff]留名等睇過廿萬[/ff]

都未過12月,過埋先啦

純ff, 真係好想英國俾依家續咗bno 嘅人有bc passport, 等果d 成世唔續嘅人永遠冇bc

都未過12月,過埋先啦

純ff, 真係好想英國俾依家續咗bno 嘅人有bc passport, 等果d 成世唔續嘅人永遠冇bc

我都想不過
問多個問題 搞緊續期既巴打有冇試過唔搵人副簽或者搵D有BNO但過左期既人副簽 最終都係成功?
問多個問題 搞緊續期既巴打有冇試過唔搵人副簽或者搵D有BNO但過左期既人副簽 最終都係成功?

1個月前我冇副簽OK左

唔會啦⋯⋯我都想囉

講開又講,葡萄牙對澳門人都好好,出嘅係正式嘅葡國護照,有居留權,有工作權利,又係歐盟

其實當年中共有無反對過...

點解英國諗住BDTC可以世襲又屌,Passport封面加Hong Kong字眼又屌。葡萄牙直程發本有居留權嘅passport又得?

1個月前我冇副簽OK左

巴打你本身係咪被要求搵人副簽?
有嘢一問...如果有香港護照既話洗唔洗申請個陣俾HMO個到睇
同埋會唔會煩d
利申幫人問,佢本bno過左期十幾年,近年想去旅行話續bno煩又貴 差d想打佢

1個月前我冇副簽OK左

有副簽個頁

1個月前我冇副簽OK左

PRINT FORM果陣有果欄出左
我寄埋阿媽個身份証明去搏下都竟然成功
有個鬼佬係英國領事館網頁串爆話香港人有中國香港公民權,唔應該再攞英國公民權,仲有一條五毛,語無倫次,答非所問,我叫佢不如用英文,等領事館職員明白,串返佢轉頭

https://www.facebook.com/UKandHongKong/videos/vb.153101271399976/1254945701215522/?type=2&theater&notif_t=video_reply&notif_id=1481387478546280
護照呢啲嘢真係唔好亂放 亂掉

就算冇記錯攞唔到證據出嚟都係死
快啲反轉間屋

差唔多到期就要續,英國果邊擺到明對於我地呢班遺民態度係好強硬,若果真係有心保住呢英籍,十年期用一千幾百都唔係啲咩錢啦。

都未過12月,過埋先啦

同意,廿年都唔x續就算x數啦

唔會啦⋯⋯我都想囉

其實當年中共有無反對過...

點解英國諗住BDTC可以世襲又屌,Passport封面加Hong Kong字眼又屌。葡萄牙直程發本有居留權嘅passport又得?

人數問題囉,葡籍澳人得十幾萬,英籍港人三百幾萬,大陸最驚人多勢眾,驚我地呢班孤兒仔連人帶錢走晒,人又無、錢又無,咁仲邊度有人俾佢昆。仲邊度有咁多錢俾上面啲大爺用。

同意,廿年都唔x續就算x數啦

唔續就好心填表取消英藉算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞