『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
想問買機票嗰陣用咗廁所板,出境用BNO得唔得?
高登嗰邊好似有人講過(?)
返嚟嗰陣會唔會地勤會唔會疑惑?

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

巴打訂機票果陣有冇入護照資料?
中國的確唔係第三世界囉
我指真係非洲嗰啲一世都唔旅行嘅國家
係澳洲入境其實佢就用機做first priority,冇biometric同認唔到嘅先用嗰兩個僅餘嘅人手counter
中國的確唔係第三世界囉
我指真係非洲嗰啲一世都唔旅行嘅國家
係澳洲入境其實佢就用機做first priority,冇biometric同認唔到嘅先用嗰兩個僅餘嘅人手counter

如果想草印仔都要去人手度喇
留名分享

11月頭申請網上填form 要副簽但冇搵人簽博下, 之後一星期收到話要補番副簽但係出左差但冇check email, 兩個星期前A Lui 打比我用廣東話要我補番副簽,相同交埋廁板正本比佢, 同叫我17/12前補交唔係當申請失敗。6/12 用DHL 寄去,7號收到。之後12/12 上網check status 話 "Please contact us" 驚有咩要再補 send email 比佢地問下,即日回覆話application 嚮8號完成叫我等7-8日收新passport. 今日終於收到

利申:過左期廿年, 黑皮BNO bb相 同小學相

各位等緊既巴打加油

留名分享

11月頭申請網上填form 要副簽但冇搵人簽博下, 之後一星期收到話要補番副簽但係出左差但冇check email, 兩個星期前A Lui 打比我用廣東話要我補番副簽,相同交埋廁板正本比佢, 同叫我17/12前補交唔係當申請失敗。6/12 用DHL 寄去,7號收到。之後12/12 上網check status 話 "Please contact us" 驚有咩要再補 send email 比佢地問下,即日回覆話application 嚮8號完成叫我等7-8日收新passport. 今日終於收到

各位等緊既巴打加油

好彩你有舊BNO
慶幸屋企人有keep
5. 單憑護照係出到香港境嘅,但係如果你嗰本護照唔係特區護照同BN(O)嘅話,而你又無辦法出示身份證嘅話,咁你最好就早啲去機場,唔會有出唔到境呢件事因為出入境自由乃基本法賦予香港居民嘅權利,問題係入境處需要時間去查證你嘅身份。如果你身份證個名同護照個名唔同嘅話,時間可能仲會更加長。

但係原本嘅問題係講緊喺香港俾人通緝

sor 無睇哂全部

如果係呢啲就要問吳亮星介紹下洗頭艇啦
留名分享

各位等緊既巴打加油

+44 12345678 來電
喂,陳大文先生 我地係入境處打黎 你有份文件喺度

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

有,永安網上訂
留名分享

各位等緊既巴打加油

補返第一次寄去文件係交左Declaration, 舊果本黑皮BNO, 身份證彩色副本, 廁板彩色副本, 地址證明, 同兩張相
留名分享

各位等緊既巴打加油

補返第一次寄去文件係交左Declaration, 舊果本黑皮BNO, 身份證彩色副本, 廁板彩色副本, 地址證明, 同兩張相

想睇相
補返第一次寄去文件係交左Declaration, 舊果本黑皮BNO, 身份證彩色副本, 廁板彩色副本, 地址證明, 同兩張相[/quote]
想睇相 [/quote]

聽日先會收到時再放閃!

想睇相 [/quote]

聽日先會收到時再放閃! [/quote]
最後都係冇副簽?

想睇相

聽日先會收到時再放閃! [/quote]
最後都係冇副簽?[/quote]

有 搵左朋友簽!
Adviceline班人真係正一垃圾
乜都唔知

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

有,我座因航
以我所知航空公司只對名同姓別

利申:一年座幾廿次飛機

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

有,我座因航

應該咁講,如果你去嘅地方係同時對bno/ 廁板免簽證嘅話係冇問題,但如果你去一些地方只對廁板免簽證而你又用bno嘅話地勤係有責任要求出示相關簽證,否則只可以用番廁板。
試過上網買peach機票由香港去關西
買左之後先發覺國籍果行按左做UAE
打左去hotline問,話照去機場check in就得
試過上網買peach機票由香港去關西
買左之後先發覺國籍果行按左做UAE
打左去hotline問,話照去機場check in就得

其實除咗名之外所有嘢都好小事,係機場櫃位咩都搞得掂

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

有,我座因航

點解會幾十次咁犀利

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

有,我座因航

點解會幾十次咁犀利

你有米咪得

唔會,名啱就得
早排去歐洲我都係咁

有,我座因航

點解會幾十次咁犀利

你有米咪得

有米嘅話
即日來回都得啦

點解會幾十次咁犀利

你有米咪得

有米嘅話
即日來回都得啦

工作咋嘛?

唔係嘅話

有,我座因航

應該咁講,如果你去嘅地方係同時對bno/ 廁板免簽證嘅話係冇問題,但如果你去一些地方只對廁板免簽證而你又用bno嘅話地勤係有責任要求出示相關簽證,否則只可以用番廁板。

哦~去日本咋
btw點解lin登仔會由火車頭變咗廁所板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞