『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
咁都無所謂啦,去到咁遠生,都係為咗外國居留權同本護照,就算無咗香港永居權變咗閒事。
咁都無所謂啦,去到咁遠生,都係為咗外國居留權同本護照,就算無咗香港永居權變咗閒事。

無錯,反正老豆老母有香港永久居民身份可以用保證人身份幫個仔拎受養人簽證黎香港,住夠七年就拎香港永久居民身份。

無錯,反正老豆老母有香港永久居民身份可以用保證人身份幫個仔拎受養人簽證黎香港,住夠七年就拎香港永久居民身份。

你本身係 PR 你要帶埋個親生仔女 (未成年) 返黎住又唔係冇收入冇錢入境處真係冇理由會阻你幫佢拎 visa
仔女又唔係某國人 (唔使拎單程證)
好悶呀 有無新嘅護照笑話可以聽

悶係好事

搵返老豆本護照,姐係bno
90年簽發

90年簽發

Yes, 恭喜曬

有...
曾經聽過,申請人係include在啊媽本passport,點知申請嘅時候HMPO cancel錯左媽咪本passport,結果HMPO係免費做過本新比佢媽咪。

我又想問,有冇人試過renew BNO比HMPO cancel錯左本HKSAR 護照?

90年簽發

Yes, 恭喜曬

黑色好型

有...
曾經聽過,申請人係include在啊媽本passport,點知申請嘅時候HMPO cancel錯左媽咪本passport,結果HMPO係免費做過本新比佢媽咪。

我又想問,有冇人試過renew BNO比HMPO cancel錯左本HKSAR 護照?

????點可能 cancel錯左本特衰...又唔係你issue既

90年簽發

Yes, 恭喜曬

黑色好型

硬皮
姐係我成家得老母冇bno

90年簽發

Yes, 恭喜曬

望真啲內頁寫咩先呢?

90年簽發

Yes, 恭喜曬

望真啲內頁寫咩先呢?

其實睇封面已經分到啦
我就唔信會係海外 issue 或者錯封面 (機會好細)

90年簽發

Yes, 恭喜曬

望真啲內頁寫咩先呢?

其實睇封面已經分到啦

明日香巴打不如寫個網頁連圖俾人分辨下
google唔到

90年簽發

Yes, 恭喜曬

望真啲內頁寫咩先呢?

其實睇封面已經分到啦

google唔到

其實呢,google doc最尾嗰part有寫

其實睇封面已經分到啦

google唔到

但係遲D又有人唔睇doc就問問題呢

其實睇封面已經分到啦

google唔到

不嬲都有架啦
btw英國脫歐之後本嘢會唔會係黑色
之後有買eu公民權會係紅色噉?

其實睇封面已經分到啦

google唔到

不嬲都有架啦

屌,係喎,唔記得晒添
sorry
自膠x 1,000,000

有...

????點可能 cancel錯左本特衰...又唔係你issue既

因為其實係所謂嘅註銷,可以只係剪左個角,人手野,總會有出錯嘅
入境處真係好鬼官僚,11月去左申請護照咁啦,想話快d拎,係唔得嘅,問佢話咁早一兩個工作日得唔得啊,結果都係唔得。

咁話說星期2去拎護照啦,發現原來本野11月已經印好,好心佢印好就唔好放起度兩個禮拜啦真係。
入境處真係好鬼官僚,11月去左申請護照咁啦,想話快d拎,係唔得嘅,問佢話咁早一兩個工作日得唔得啊,結果都係唔得。

咁話說星期2去拎護照啦,發現原來本野11月已經印好,好心佢印好就唔好放起度兩個禮拜啦真係。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞