『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
入境處真係好鬼官僚,11月去左申請護照咁啦,想話快d拎,係唔得嘅,問佢話咁早一兩個工作日得唔得啊,結果都係唔得。

咁話說星期2去拎護照啦,發現原來本野11月已經印好,好心佢印好就唔好放起度兩個禮拜啦真係。

優質服務
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=539429606262119&id=444750002396747&substory_index=0
英國領事服務真係好過中國多多聲

個facebook holder坐緊監?坐監可以上到facebook?
Am I missing some pieces of a puzzle?
入境處真係好鬼官僚,11月去左申請護照咁啦,想話快d拎,係唔得嘅,問佢話咁早一兩個工作日得唔得啊,結果都係唔得。

咁話說星期2去拎護照啦,發現原來本野11月已經印好,好心佢印好就唔好放起度兩個禮拜啦真係。

優質服務

絕對準時啊,話4星期就算兩星期做起都要等足4星期先比你
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=539429606262119&id=444750002396747&substory_index=0

個facebook holder坐緊監?坐監可以上到facebook?
Am I missing some pieces of a puzzle?

巴打真心?

佢係鄧龍威
菲律賓D監倉點同香港
雖然佢都係偷雞用
詳情追post
今年年頭績左本BNO
已經用本BNO出入境左10次

最近先發現姓同名調轉左
我填表果陣肯定冇寫錯

其實應唔應該寄去 換番本 責任有誰屬呢?

當你去到入境處果陣
會發覺自己好似番左大陸咁
今年年頭績左本BNO

最近先發現姓同名調轉左
我填表果陣肯定冇寫錯

犀利,年頭到而家已經用10次

姓同名調亂都冇大問題嘅 ,畢竟你自己都證實左10次

但最好send封email去HMPO要求跟進,category選complain,要求佢fix the detail on my passport and reimburse my expenses on photos and mailing.
嗰位巴打嘅post我之前追過,無記錯嘅話聖誕禮物同維他命係R返黎,嗰時英國領事館職員問佢有咩需要嘅時候講嘅,估唔到又真係肯畀佢

如果你揸廁板就陰公啦,唔好話R, 連領事館職員都見唔到

當你去到入境處果陣

都唔一定嘅,我去港島個d,你會發現乜人都有,外國人多dd,大陸人相對少
然後有一堆南亞人等入支那國籍

佢係鄧龍威
菲律賓D監倉點同香港
雖然佢都係偷雞用
詳情追post

facebook 公開咖喎,如果比菲律賓當局知道咪當衰
其實我重有本01年,要續期本舊嘅有冇用

當你去到入境處果陣

都唔一定嘅,我去港島個d,你會發現乜人都有,外國人多dd,大陸人相對少

沙田同長沙灣果間
想聽句廣東話都有D難度

當你去到入境處果陣

沙田同長沙灣果間
想聽句廣東話都有D難度

呢兩間唔會去,太大陸了
寧願藍田

所以我就算住九龍今次都去左港島搞

?
今年年頭績左本BNO

最近先發現姓同名調轉左
我填表果陣肯定冇寫錯

但最好send封email去HMPO要求跟進,category選complain,要求佢fix the detail on my passport and reimburse my expenses on photos and mailing.

係怕寄番去改 無左本BNO用成個月
不過遲早都要搞

有冇巴打有經驗改過資料

?

要逐新,係咪比本舊佢
生不入入境處

?

要逐新,係咪比本舊佢

一黎應該係常識
二黎 application 有講
三黎 doc 有講

?

要逐新,係咪比本舊佢

一黎應該係常識
三黎 doc 有講

哈力馬龍 屌你老尾
今年年頭績左本BNO

最近先發現姓同名調轉左
我填表果陣肯定冇寫錯

係怕寄番去改 無左本BNO用成個月
不過遲早都要搞

有冇巴打有經驗改過資料

等你冇咁忙先換囉咁...反正都用左1年咯

?

要逐新,係咪比本舊佢

一黎應該係常識
三黎 doc 有講

哈力馬龍 屌你老尾

真係極品...
有得bno座底都19歲
續領護照要交返舊個本註銷唔知
問問題又辭不達意,咩叫“有冇用”姐?
人地答完,甚至都未開聲鬧反而你就問候人

你都係用返廁板啦你,$370 仲有中文熱線比你打去投訴
呢度d人唔係服務員要老奉答你問題受你氣咖
你先send 個email問咗HMPO先,等佢知你係咩情況,佢應該會再有指示畀你。以前都有巴打係咁用咗排先發覺,不過佢哋最後點搞就無上黎講返,所以我都唔知確實係點做。你都係send個email問咗佢哋點先。

你本嘢姓名調轉好大機會係你網上填嘅時候已經調轉咗,個系統要求你先打名後打姓,你應該嗰時無察覺。然後收你form做你case嘅人都無留意調轉咗,跟住就出咗本咁嘅嘢出黎。

優質服務

其實係太多人唔記得續護照,個個都話要特快,咪搞到咁官僚囉,如果學英國佬咁,整個premium service,幾個鐘就搞掂嘅黎cap水,啲人咪死死氣畀錢,你又有額外收入,佢又有護照去玩,大家happy。不過呢個政府呢就一係就做乜都怕被人屌,一係就做埋啲犯賤博屌嘅嘢,神神化化咁撚樣。

?

要逐新,係咪比本舊佢

一黎應該係常識
三黎 doc 有講

哈力馬龍 屌你老尾

笑而不語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞