『薪火post』BNO 續期資訊(2)

1001 回覆
31 Like 0 Dislike

收到領事回覆

收到領事回覆

包紙巾
咁多位巴絲,我睇過post好多都話成功續而唔駛副簽。你地係咪pdf上面都有副簽欄?

恕我白痴唔係好明我個情況係咪一定要副簽
我係十幾年前過期有舊bno響手,岩岩申請完張pdf上話要副簽,我係咪都可以試下留空寄去英國?

我有副簽,不過副簽人護照過期,話無副簽人既記錄(我估護照記錄)。你可以試下唔簽既
咁多位巴絲,我睇過post好多都話成功續而唔駛副簽。你地係咪pdf上面都有副簽欄?

我係十幾年前過期有舊bno響手,岩岩申請完張pdf上話要副簽,我係咪都可以試下留空寄去英國?

我有副簽,不過副簽人護照過期,話無副簽人既記錄(我估護照記錄)。你可以試下唔簽既

近期有無巴打唔副簽都成功既例子
11月頭搞 冇副簽比佢彈 搵我個fd簽(讀緊U)又彈 最後都係要搵合資格人士簽先得 填form填到識背懶既後果 前日到英國 今日dispatched
過左十幾年 BB仔樣

收到領事回覆

都係話幫你唔到

收到領事回覆

用依份嘢俾十鎊佢會 check 得仔細過 passport application?
well...
啱啱覆左我,過期唔接受,要求重新搵多個Countersingniture
啱啱覆左我,過期唔接受,要求重新搵多個Countersingniture

佢仲話attach份新form俾我,但我搵黎搵去都無attachment,查進度嗰邊無轉rejection

佢仲話attach份新form俾我,但我搵黎搵去都無attachment,查進度嗰邊無轉rejection

等明日香巴打俾條 link 你啦
HMPO 唔會因為唔接受第一份副簽直接 reject 嘅,搵定人簽啦

收到領事回覆

有冇下一步計劃?
爭取97前父母冇申請過BNO人士!

HMPO 唔會因為唔接受第一份副簽直接 reject 嘅,搵定人簽啦

我有留低之前申請既pdf,可以用得既話就唔駛麻煩明日香巴打了
已經搵緊了

我有留低之前申請既pdf,可以用得既話就唔駛麻煩明日香巴打了
已經搵緊了

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/462278/OS_Form_010.pdf

收到領事回覆

用依份嘢俾十鎊佢會 check 得仔細過 passport application?
well...

我覺得唔會囉⋯⋯

唔知ns form要比幾多錢呢⋯⋯?
有無巴打住外國,send過份form返香港申請加過英文名個張certification?

我月中寄過去入境處,授權屋企人拎,今日佢地收到電話,入境處要求我要係當地公證處證明份form係我申請既,但係而家疊住聖誕最快都要1月先整到,搞得黎已經過左英國個六星期deadline

有無人可以話我知可以點做

你可以試下就咁寄去
有巴打成功續到 亦有人被要求補副簽
我自己同你同一情況 宜家搵左人副簽 準備寄走
如果以前從未申請過又回歸前出世 申唔申請到?

睇doc 啦屌你老母
我15號 being processed
到而家都仲係being processed....

巴打留意下呢幾日會唔會收到SMS

我諗左好耐係咪我住日本會麻煩d
有無巴打二月份去過印尼?

我將會去印尼

一月去?

睇doc 啦屌你老母

問呢樣真係即屌...最低誠意都無

睇doc 啦屌你老母

問呢樣真係即屌...最低誠意都無

一個post都要答幾次
有無巴打住外國,send過份form返香港申請加過英文名個張certification?

我月中寄過去入境處,授權屋企人拎,今日佢地收到電話,入境處要求我要係當地公證處證明份form係我申請既,但係而家疊住聖誕最快都要1月先整到,搞得黎已經過左英國個六星期deadline

有無人可以話我知可以點做

Send email同佢講你個情況,話希望可以延長最後期限試下

已經搵緊了

睇你博唔博,我之前email佢話會用特衰既副簽,之後佢話唔得

最後我都係寄特衰既副簽加出世紙,再申請豁免權豁免需要合資格副簽者,之後佢又確認左我既申請

已經搵緊了

睇你博唔博,我之前email佢話會用特衰既副簽,之後佢話唔得

最後我都係寄特衰既副簽加出世紙,再申請豁免權豁免需要合資格副簽者,之後佢又確認左我既申請

吳先生你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞