旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
富衛掂唔掂,之前攞到張優惠卷,幾舊水買左個全年保

幾舊水 唔係重點
係啲terms 得唔得

好坦白講 唔太得
但你講個個優惠卷好平 用完應該無野抵得過佢

佢算係好平好平既價錢 買到d普通野

如果去歐洲/打風個d我會建議你考慮另買

個別高危先買 普通trip唔需要啦
巴打點睇msig
巴打知唔知邊間保手機同單車? 星期四飛台灣 而家先買係咪太遲 打風都冇得claim 㗎喇?
巴打點睇msig

Msig真係唔算抵 好多都好過佢
巴打知唔知邊間保手機同單車? 星期四飛台灣 而家先買係咪太遲 打風都冇得claim 㗎喇?

單車都有 其實單車又唔係好多間唔保姐
電話既話 有幾間既不過

最緊要係 你話而家買旅遊保遲唔遲

間間唔同

以上蘇黎世同axa而家買就太遲

保誠都仲可以

圖片By一位有心的巴打比我既

仲有野想問就tg我啦 我唔係成日睇post

https://t.me/Nswai
巴打

想問下如果電話相機鏡頭裂左我可以點claim?

我買左Zurich金計劃
Ching 有冇聽過安達旅遊保險?
上網買機票唔想煩就click 埋個加錢制買左
黎緊會去澳洲會自駕又會搭內陸機
洗唔洗買多份保險穩陣啲?
但本身個份都3百幾好貴

其實公司唔代表份保險好唔好 因為你跟機票買個d
好多時都同你直接買唔同架啦

你最好sd份野黎睇下 咁我幫你望下

麻煩哂

係plan 3

其實都唔差呀 基本野都唔錯既 留意返自駕個part賠得3000 揀自付額就留意一下

300幾蚊去幾多日?
通常順便買個d都偏貴 唔知你呢份會唔會唔值
但都唔需要再另買啦

去17日呀 計埋來回個兩日
唔該哂巴打!
之前有朋友(唔熟個隻,個個月warm call 一次應該好想開我張單 )
聽到去旅行都叫我幫佢買,搞到我都質疑有冇需要
聽完巴打講決定留番啲錢,租車個陣買重啲保險仲好
巴打

想問下如果電話相機鏡頭裂左我可以點claim?

我買左Zurich金計劃

其實最好問返cs啦 我怕答漏左你

不過你要影低損壞同拎去維修報價 同埋填claim form
巴打, 我買左份AXA 旅遊保, 上星期旅行果陣部電話無啦啦死左開唔返, 尋日先返HK, 想問下可以點 claim ?
黎緊去歐洲十幾日, 會飛幾個國家, 幫襯邊間好啊
Ching 有冇聽過安達旅遊保險?
上網買機票唔想煩就click 埋個加錢制買左
黎緊會去澳洲會自駕又會搭內陸機
洗唔洗買多份保險穩陣啲?
但本身個份都3百幾好貴

其實公司唔代表份保險好唔好 因為你跟機票買個d
好多時都同你直接買唔同架啦

你最好sd份野黎睇下 咁我幫你望下

麻煩哂

係plan 3

其實都唔差呀 基本野都唔錯既 留意返自駕個part賠得3000 揀自付額就留意一下

300幾蚊去幾多日?
通常順便買個d都偏貴 唔知你呢份會唔會唔值
但都唔需要再另買啦

去17日呀 計埋來回個兩日
唔該哂巴打!
之前有朋友(唔熟個隻,個個月warm call 一次應該好想開我張單 )
聽到去旅行都叫我幫佢買,搞到我都質疑有冇需要
聽完巴打講決定留番啲錢,租車個陣買重啲保險仲好

17日黎講又唔算好貴喎

其實你諗你個朋友都係有心既agent黎 我自問都會好想開單 唔怪得哂佢

不過巴打下次都可以搵我quote下價 睇下會唔會好d
巴打唔好意思我想問一問如果我份保險係係包班機delay,咁我因爲班機delay而比租車公司罰錢扣訂有無得claim?
想問樓主
黎緊二月會去北海道十日
但擔心大風雪會影響航班甚至取消
到埗又擔心大風雪會影響book左既行程
揀旅遊保有咩應該要留意?

揀既時候留意返取消航班賠償既條件 有冇得更改行程?

有冇得保哂機票酒店?保既金額夠唔夠claim哂機票同酒店錢?去成十日酒店加機票應該都唔平
唔好揀保額太低既旅遊保啦

當然歡迎搵我報價啦
巴打, 我買左份AXA 旅遊保, 上星期旅行果陣部電話無啦啦死左開唔返, 尋日先返HK, 想問下可以點 claim ?

跌過一跌

呢個問題有d尷尬 不過建議你立即打比cs

唔好扔broading pass 拎電話去報價維修 同埋報比axa個邊

程序cs會幫你

唔好扔broading pass 拎電話去報價維修 同埋報比axa個邊

程序cs會幫你

shit, 過左530, 係咪要等聽日先打得?
黎緊去歐洲十幾日, 會飛幾個國家, 幫襯邊間好啊

睇巴打有咩concern 我個人就當然推薦保誠啦

除左我會跟到之外 本身保障都唔錯

樓上巴絲打都好多人覺得幾好

歡迎搵我報價
https://t.me/Nswai
巴打唔好意思我想問一問如果我份保險係係包班機delay,咁我因爲班機delay而比租車公司罰錢扣訂有無得claim?

首先 你買邊間? 另外你指緊既扣訂係當你用左定點?

程序cs會幫你

係呀 無計
只買恒生

程序cs會幫你

係呀 無計

thx 巴打

首先 你買邊間? 另外你指緊既扣訂係當你用左定點?

好似係昆士蘭既唔知咩高級 佢同我講包班班機delay
咁租車公司條款就話如果遲過一個鐘就當我取消預約會扣我取消金
其實我都唔係好明係咪車都拎唔到
同埋我買左全國公路pass同租車係分開,假
設如果拎唔到車咁我搭車同張pass既錢會唔會claim得返因爲無車張野就廢左,唔該巴打
保盛班機延誤每5小時得2舊水賠都叫好?
保盛班機延誤每5小時得2舊水賠都叫好?

有啲單由8-10個鐘先開始計
個銀碼仲要差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞