旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
巴打

我平時去旅行買開MSIG,點睇?

Thx

老實講我覺得唔抵 因為保得唔多嫌唔平

因為dbs信用卡成日有折所以多數買msig

見之前巴打話覺得保誠最好
我去moneyhero試過比較旅遊保,搵唔到保誠

因為moneyhero無同保誠合作 以前佢有保誠 不過佢都揀d唔岩地區既價錢黎比較

其實moneyhero係極度不公正

咁陰濕既
巴打

Thx

因為moneyhero無同保誠合作 以前佢有保誠 不過佢都揀d唔岩地區既價錢黎比較

咁陰濕既

其實網上比較個d 多數係咁上下
你諗下你做都會
巴打

Thx

咁陰濕既

你諗下你做都會

估唔到佢會用唔同城區既價黎比者

因為我search之前已經輸入左去邊個地區
小弟可以幫手買 蘇黎世
自己買八折 我可以做六五折
https://t.me/LIHKG_ACHCHAN
巴打

Thx

咁陰濕既

你諗下你做都會

估唔到佢會用唔同城區既價黎比者

因為我search之前已經輸入左去邊個地區

其實我都估唔到
我會知都係因為我自己覺得保誠好 諗住去睇下佢點寫
點知佢咁貴
望一望都唔岩地區 跟住我就無睇其他公司

其實佢寫出黎話佢好多折 唔洗做呢d啦
中銀包唔包ipad 爆mon?
中銀包唔包ipad 爆mon?

環宇個個會包 不過佢條款唔係寫得好清楚
你最好搵間寫明既
黎緊去台灣買蘇黎世定AXA好?
想保電話電腦相機同行程delay
Thanks
有d話包電話但係係咪淨係包爆moon唔包遺失?
有d話包電話但係係咪淨係包爆moon唔包遺失?

通常都包哂兩樣 因為通常都保得2000-3000 其實唔見都唔會賠多好多
黎緊去台灣買蘇黎世定AXA好?
想保電話電腦相機同行程delay
Thanks

其實如果計平應該蘇黎世會平d

有人follow就axa好d

你會唔會想有agent跟?或者我搵個朋友報兩間個價比你?

Tg:https://t.me/Nswai

或者係呢度填contact
https://goo.gl/forms/3652NytYbJ7xahX33
學校合作開 忠利保險
如果買呢間 44日exchange $190
呢間聲譽掂唔掂
學校合作開 忠利保險
如果買呢間 44日exchange $190
呢間聲譽掂唔掂

首先 通常團體合作會較平

佢呢個價錢其實無得輸

但始終一分錢一分貨 普遍團體保會差少少野
但如果你用出面既標準比其實唔公平 佢地性價比係無得輸既

但你話內容其實都要睇返條款 我唔會睇得到

Ps 公司無問題
我見zurich/axa電話既最高保額係$3000同$2000
佢地係淨係包爆mon?定係包埋唔見電話?
我見zurich/axa電話既最高保額係$3000同$2000
佢地係淨係包爆mon?定係包埋唔見電話?

會包埋唔見電話架

你想有agent follow就不妨聯絡我
巴打,有個情況想請教下你:旅遊保會唔會包因為一d大意外,搞到條路封左,但果時去緊機場,不過趕唔切,結果走左班機。咁之後要自己比飛機錢返香港,咁呢筆錢claim唔claim到?
呢件事我親戚試過,唔知佢有冇買旅遊保,但最後佢都係自己比錢,咁大家食飯時有討論返呢樣野,不過最後都冇結論。所以想問問你
巴打有冇exchange保可以推介 去4個月到
巴打,有個情況想請教下你:旅遊保會唔會包因為一d大意外,搞到條路封左,但果時去緊機場,不過趕唔切,結果走左班機。咁之後要自己比飛機錢返香港,咁呢筆錢claim唔claim到?
呢件事我親戚試過,唔知佢有冇買旅遊保,但最後佢都係自己比錢,咁大家食飯時有討論返呢樣野,不過最後都冇結論。所以想問問你

首先要睇下咩意外先既 要留意唔同公司會有唔同既不保事項

其次其實如果原因無問題既話 其實有部分公司會保到既

因為更改行程其實計法比較麻煩 建議你買前問清楚

你本身除左讀書有冇咩特別既野會做? 例如會唔會做野或者想玩d 高危野?

另外學費要另比嗎?
Sorry我呢排無乜睇

你本身除左讀書有冇咩特別既野會做? 例如會唔會做野或者想玩d 高危野?

另外學費要另比嗎?

唔會做咩特別野 只係去南泡exchange一個sem讀下書 有病睇醫生有得claim咁因該成日病

學費就比返香港既大學既學費
有無巴打claim 過中銀旅遊保 寄左信幾時會有回覆?
下次去旅行都係搵agent 好D。。。。 有人同你跟D野

另外學費要另比嗎?

唔會做咩特別野 只係去南泡exchange一個sem讀下書 有病睇醫生有得claim咁因該成日病

學費就比返香港既大學既學費

其實你咁既情況買返旅遊保就可以 tg我報個價比你?
有無巴打claim 過中銀旅遊保 寄左信幾時會有回覆?
下次去旅行都係搵agent 好D。。。。 有人同你跟D野

其實可以打返去問 同埋寄失都唔出奇 最好問下有冇收到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞