旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
巴打點睇英國保誠

同問

想知佢個全年保屌唔屌得過
有咩plan包打劫,手機爆mon,爆相機鏡頭等等

次次去旅行都爆mon咁濟

thx

我上次去日本跌爆iphone 6 個mon, 同agent講返聲,影低屍骸,返香港再搵apple報價整mon, 咁就claim足
但我唔肯定我係買邊一款旅保
有無d單件財物保高d既?
見好多都係單件最高得3000-5000

thx

我上次去日本跌爆iphone 6 個mon, 同agent講返聲,影低屍骸,返香港再搵apple報價整mon, 咁就claim足

屍骸係部壞左既機定d碎片
巴打點睇英國保誠

同問

我都想知
留名
巴打點睇英國保誠

利申左先

其實我做保誠 不過比較中意研究唔同公司既plan姐

保誠旅遊保其實我真係覺得cp值最高
價錢中 保障高
恐襲條款最好 財物delay都係偏高
醫療費同意外都係比較高
有人跟(假設佢跟足先)
其他保險公司都唔係差既 不過自己做開 知好多野有得fight咁解
有無d單件財物保高d既?
見好多都係單件最高得3000-5000

你帶好貴既野去? 保財物其實過萬都有 不過你預保貴會好貴

thx

但大部分都claim唔到 電話話得好少plan包 不過你個位朋友係咪做axa?

thx

一定係部機

thx

一定係部機

麻煩巴打可唔可以幫手睇睇呢份保唔保手機
想問下巴打知唔知同一時間可唔可以買2份保單?
如果去大陸做野 本身公司有幫我地買保險
但買多份會唔會好d
想問下上次去北歐行山,老人家行唔到腳痛,爭D要call 直升機,旅遊保包唔包?

thx

一定係部機

自己無眼?
相機加鏡頭 計兩件財物定一件?
如果成個背囊唔見又點計?
電話爆mon可以點claim

要睇你邊間 你買axa定恆生?唔係呢兩間冇得咁直接claim架啦

axa呀
去兩個月旅行應該買邊間好 見親都起碼千幾蚊 係咪買年plan好啲

thx

一定係部機

自己無眼?

唔清楚唔好咁串

有aa比左呢份旅遊保我,但係樓主話唔係axa、恆生呢兩間手機損毀冇得咁直接claim,咁我咪問下樓主可唔可以幫幫手睇睇呢份包唔包

thx

一定係部機

不如你sd圖上黎 我睇唔到
想問下上次去北歐行山,老人家行唔到腳痛,爭D要call 直升機,旅遊保包唔包?

呢d好難講喎 因為call直升機呢d要打去24小時支援個邊 間間guildline唔同 下次有電話可以直接打去
去兩個月旅行應該買邊間好 見親都起碼千幾蚊 係咪買年plan好啲

年plan包3個月 如果你計過平d可以買 不過通常兩個月都係一千左右 應該單買平d 不過你之後要再去可以考慮下買全年
出年去歐洲exchange半年應該買咩保險好?

最驚有d咩頭暈身興 醫療費好那利

thx

一定係部機

自己無眼?

唔清楚唔好咁串

有aa比左呢份旅遊保我,但係樓主話唔係axa、恆生呢兩間手機損毀冇得咁直接claim,咁我咪問下樓主可唔可以幫幫手睇睇呢份包唔包

睇到啦 蘇黎世貴plan係可以包埋電話 不過上限3000(其實包電話多數都係2-3000)

你可以睇下你自己係唔係好易爛電話 因為佢都貴一截
相機加鏡頭 計兩件財物定一件?
如果成個背囊唔見又點計?

我自己經驗 相機鏡頭係兩件野

如果有人試過計一件我都無野好講 睇個間保險公司仆唔仆街
出年去歐洲exchange半年應該買咩保險好?

最驚有d咩頭暈身興 醫療費好那利

Exchange有留學保 留學保可以包半年或一年 仲好過買旅遊保
其實就專for exchange買既 有需要都可以搵我
巴打 skip左我
我買左axa 想知爆電話mon可以點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞