旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
點睇安達?
見佢好平 又包幾多野咁

你買邊種?我見平個d好多item寫住不適用

Standared comprehensive 呢?

呢個都幾平既 但佢財物1000蚊/件

不如考慮貴少少保多少少財物

thx bro

You are welcome
請問下點解巴打話有aa跟既話就axa好過恒生
咁我冇aa跟係咪恒生好d?
邊間保埋相機+鏡頭多?

機+鏡 比人偷or損毀都好心痛 好貴
請問下點解巴打話有aa跟既話就axa好過恒生
咁我冇aa跟係咪恒生好d?

其實唔係axa定恆生 只係有人幫你搞會好好多

因為你可以諗下到時真係唔見野你會點處理

或者真係發生左事

保險公司會睇好多野去判斷點claim法 claim得足唔足

同樣一份單 識claim可以claim多一倍唔出奇

銀行要你本身都熟policy 但cs唔會教你點先claim得好d
邊間保埋相機+鏡頭多?

你機同鏡有幾貴?其實最高普遍都係$5000/件

如果夠既話都有唔少選擇
邊間保埋相機+鏡頭多?

如果夠既話都有唔少選擇

差唔多10K一支鏡,如果保5k一件都ok 睇過人地機+鏡一齊計 最盡得5k
邊間保埋相機+鏡頭多?

如果夠既話都有唔少選擇

差唔多10K一支鏡,如果保5k一件都ok 睇過人地機+鏡一齊計 最盡得5k

5K一件分開計既 其實建議巴打每次買完鏡都留單 朋友買都叫佢地留低 claim好有用

有需要就tg我啦
fwd 如果旅遊期間補牙甩咗之後係當地搵人補返有無得陪
如果claim 行李爛左有無邊間易claim ? 行李間唔中就爛
想問下巴打
我喺Expedia買左倫敦來回機票連埋旅遊保險
如果旅途入面飛去第二個歐洲國家既話,喺第個國家嗰啲日子仲受唔受到保障?
Thanks~!
恆生買既都係昆士蘭公司
係咪其實都係ok? 370左右
邊間保埋相機+鏡頭多?

如果夠既話都有唔少選擇

5K一件分開計既 其實建議巴打每次買完鏡都留單 朋友買都叫佢地留低 claim好有用

有需要就tg我啦

但見有d寫明機加鏡當一件
或者保障範圍係寫
“一件/一套/一對 5000” 咁樣
如果睇左醫生,醫生出紙話不適宜外遊,就claim得?會唔會睇係咩病先claim比你 買左藍十字,佢取消行程個條款寫話要嚴重疾病
巴打 如果只係去日本個幾星期唔會帶貴重財物 成個trip最大risk只係打風地震要取消行程, 咁係咪求其幫間平既買個basic plan就得?

利申 之前去日本幫過中銀恆生同MSIG買, 一次都冇claim過
中銀個旅遊易同環宇邊個好d
好似都係保差唔多野但價錢又有分別

你既補牙係咩事? 同埋咩原因甩架?
如果claim 行李爛左有無邊間易claim ? 行李間唔中就爛

其實以我經驗 行李唔難claim 不過未必claim到幾多就真
想問下巴打
我喺Expedia買左倫敦來回機票連埋旅遊保險
如果旅途入面飛去第二個歐洲國家既話,喺第個國家嗰啲日子仲受唔受到保障?
Thanks~!

Expedia 個份係安聯既

不過建議你望返份單 會係你email

以我個人經驗 買歐洲機票個d 會包全歐洲
不過都係睇睇穩陣d啦

你既補牙係咩事? 同埋咩原因甩架?

如屬意外受傷會受保
如果睇左醫生,醫生出紙話不適宜外遊,就claim得?會唔會睇係咩病先claim比你 買左藍十字,佢取消行程個條款寫話要嚴重疾病

絲打你都犀利 會睇條款

呢d條款寫出黎其實好唔清楚 就係比保險公司去酌情處理既

佢咁寫左就會變左佢決定 無咁寫你就可以爭取到
巴打 如果只係去日本個幾星期唔會帶貴重財物 成個trip最大risk只係打風地震要取消行程, 咁係咪求其幫間平既買個basic plan就得?

利申 之前去日本幫過中銀恆生同MSIG買, 一次都冇claim過

平既 通常條款比較差 唔一定basic plan就包到你要既野

與其慳個少少 不如加少少錢 保多少少會好d

我唔係叫你買貴 係唔好揀個d平到乜都唔保既野

好似你咁講 其實天災有d公司會不保

無claim其實係唔買都得 但真係要claim就會明 其實好抵買
中銀個旅遊易同環宇邊個好d
好似都係保差唔多野但價錢又有分別

其實好簡單 一個平 一個貴d但抵d
我個人覺得 環宇比較好(其實佢都有75折)

保障好d 又唔貴好多
想問全年保有咩推介? (比較著重醫療/意外方面, 財物損失就次要)
會去南美非洲呢啲地方
想問全年保有咩推介? (比較著重醫療/意外方面, 財物損失就次要)
會去南美非洲呢啲地方

首先講左先

全年保係對d去幾次長trip/好多次短trip既人先抵

同埋最長一次旅程只會保90日
一次長trip並唔係買全年保

然後如果你都比較著重claim 有agent跟既
其實保誠個plan保額係算高同唔太貴

意外入面d %都算係比較好既

或者係度寫低contact方法
https://goo.gl/forms/3652NytYbJ7xahX33

quote個價比你
會去南美非洲呢啲地方

首先講左先

全年保係對d去幾次長trip/好多次短trip既人先抵

同埋最長一次旅程只會保90日
一次長trip並唔係買全年保

然後如果你都比較著重claim 有agent跟既
其實保誠個plan保額係算高同唔太貴

意外入面d %都算係比較好既

或者係度寫低contact方法
https://goo.gl/forms/3652NytYbJ7xahX33

quote個價比你

我知呀, 就係會去一兩次長+多次短TRIP

FORM已填
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞