旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
總括而言
想要好保障既買蘇黎世
想平既買豐隆/FWD/QBE

保障好黎講 其實QBE都可以好好架 佢有個保財物同delay好多既plan
而蘇黎世以同保障黎講價錢黎講太貴
其實claim咩多?都無試過要claim

Claim醫療 財物同delay都多

財物最多係claim喼,現金同相機,除左上面有d人話claim電話 其實真係好少係去旅行唔見電話
反而爆mon都會聽過

Delay打風落雨落雪呢d最常見
點睇安達?
見佢好平 又包幾多野咁
點睇安達?
見佢好平 又包幾多野咁

你買邊種?我見平個d好多item寫住不適用
6月尾搭卡搭爾 依家中斷外交交通
但係我未買保險
巴c有興趣可以搵我買,6折中銀旅保
利申係中銀集團員工
https://t.me/DORTMUNDREUS11
但係我未買保險

你邊間航空?建議你搵左你間航空了解左先

保險claim錢 但最重要都係航空公司點安排返班機比你 保險幫唔到你比班機你

有咩都可以問我 我都有朋友做開地勤
中銀個旅保巴打建議用銀金鑽邊個價位?
見而家手機買有7折
中銀個旅保巴打建議用銀金鑽邊個價位?
見而家手機買有7折

其實睇返你自己想要幾好既保障 如果在意財物個d可以睇返邊個保額岩自己

貴既實保得多過平既 岩你自己就得

平就揀銀 真係幾抵既 因為佢銀都無咩唔保
點睇安達?
見佢好平 又包幾多野咁

Standared comprehensive 呢?
全年有無咩好推介
上年買蘇黎世銀

按照小弟嘅理解,係咪代表旅行期間 物件「因意外損壞」 係咪正常都有得賠?

賠嘅過程要點樣證明受保人係「因意外損壞」?

按照小弟嘅理解,係咪代表旅行期間 物件「因意外損壞」 係咪正常都有得賠?

小弟買嘅係蘇黎世
但係我未買保險

保險claim錢 但最重要都係航空公司點安排返班機比你 保險幫唔到你比班機你

卡塔爾依家係咪無得多哈轉機啦
點睇安達?
見佢好平 又包幾多野咁

呢個都幾平既 但佢財物1000蚊/件

不如考慮貴少少保多少少財物
全年有無咩好推介
上年買蘇黎世銀

有冇想保咩?著重保障定平定cp值?

正常都有得賠呀 不過佢會問你多少少細節 同埋因爲損壞你都要影條屍 佢會再判斷係咪意外
不過正常都會claim到 最多唔足100%
但係我未買保險

你快d打去航空公司啦 通常航空公司都會有個安排
當然愈平既公司就愈廢 但唔代表貴就好
蘇黎世金計劃定中銀金計劃比較好?
價錢都差唔多
蘇黎世金計劃定中銀金計劃比較好?
價錢都差唔多

有冇agent跟?上面有位巴打做中銀 佢應該會比個好靚既價你
但係我未買保險

而家都未知會唔會受影響 可能飛個陣會改航線
所以等消息啦
點睇安達?
見佢好平 又包幾多野咁

呢個都幾平既 但佢財物1000蚊/件

不如考慮貴少少保多少少財物

thx bro

Axa既賣點其實都係電話個邊 除左電話其實一般
如果你唔係特別想claim電話 其實可以考慮其他公司既

不過你歐洲仲要40幾日其實都係600幾左右
不如tg我傾傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞