旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
有興趣買旅遊保
上網見保誠個package初步計做到407一人 好似幾抵買
我係52日去4個中亞國家
吾係保險巴打搵你買會唔會仲有折?
啱啱係Vietnam唔見左電話,結果酒店出面有條友話可以係黑市場幫我揾返,比左$2500000盾佢,之後真係揾得返,但係咪無可能claim到?
咁下次係咪報失就可以claim返錢。

你都講係黑市

首先唔合法 其次無證明
下次你報左失 真係唔見 而個plan有包就claim得

唔見電話其實保險公司check到 係咪真係唔見
有興趣買旅遊保

可以tg我 報個價比你
我而家唔喺香港,諗住暑假去台灣玩

咁我張機票喺priceline買嘅: USA > HKG, HKG > TPE, KHH > HKG, HKG > USA

呢四程機都係同一個itinerary,咁保險公司仲當唔當係香港出發?

同埋去台灣買 FWD Plan B 夠唔夠做?用埋CX個CODE淨係要$40

你係美國要買返美國既旅遊保 保哂全程
或者你可以買香港旅保
保香港至台灣既一程
我個人比較建議你係美國買

咁我如果淨係想保香港去台灣,保險公司會唔會話你張機票係美國出發而唔受保?

你係美國飛香港轉機? 會唔會出境?

另外美國買都ok架喎
機場好多時都有保險公司counter
有冇邊份包航拍機?
有冇邊份包航拍機?

航拍機一般無寫不保既plan都包
不過你考慮返個保額會重要d

咁我張機票喺priceline買嘅: USA > HKG, HKG > TPE, KHH > HKG, HKG > USA

呢四程機都係同一個itinerary,咁保險公司仲當唔當係香港出發?

同埋去台灣買 FWD Plan B 夠唔夠做?用埋CX個CODE淨係要$40

或者你可以買香港旅保
保香港至台灣既一程

咁我如果淨係想保香港去台灣,保險公司會唔會話你張機票係美國出發而唔受保?

另外美國買都ok架喎

我留學暑假返香港諗住去轉台灣姐,咁我係香港果段時間唔需要保險。

如果你係返左黎再去 姐係有出境 其實一定無問題
因為有係香港出境再入境其實等於係香港出發

已經唔會理你之前個程係邊出發
有冇巴打知恆生claim 錢要幾耐
早兩個星期sd 左claim form claim 跌爛野
我做AXA 既
如果想買旅遊保,
保電話,恐怖襲撃,高危活動,
可以選擇我地公司旅遊保
不過我地公司既旅遊保比市面上貴

Tg: @old_women
留名
有冇巴打知恆生claim 錢要幾耐
早兩個星期sd 左claim form claim 跌爛野

Claim錢最快一般都一兩個星期

但如果個情況比較唔清晰就會耐d
然後銀碼較大 或者有d 有電話ipad又係會耐d

另外不得不提 用香港online報警係超慢
因為香港警局做野慢到嘔 可以搞半年

有口供紙另計 但有d警局唔比口供紙

或者你可以買香港旅保
保香港至台灣既一程

另外美國買都ok架喎

我留學暑假返香港諗住去轉台灣姐,咁我係香港果段時間唔需要保險。

如果你係返左黎再去 姐係有出境 其實一定無問題
因為有係香港出境再入境其實等於係香港出發

已經唔會理你之前個程係邊出發

我會出境

唔該哂

輕鬆既 有需要再搵我
我做AXA 既
如果想買旅遊保,
保電話,恐怖襲撃,高危活動,
可以選擇我地公司旅遊保
不過我地公司既旅遊保比市面上貴

Tg: @old_women

Axa既朋友 我好奇你地習慣做法連意外買定唔連?
巴打

我平時去旅行買開MSIG,點睇?

Thx
有冇邊份包航拍機?

係咪睇財物損失果part?!
有興趣買旅遊保

可以tg我 報個價比你

啱啱係Vietnam唔見左電話,結果酒店出面有條友話可以係黑市場幫我揾返,比左$2500000盾佢,之後真係揾得返,但係咪無可能claim到?

你都講係黑市

首先唔合法 其次無證明

點check
巴打

Thx

老實講我覺得唔抵 因為保得唔多嫌唔平
有冇邊份包航拍機?

係咪睇財物損失果part?!

係呀 都係財物黎麻

你都講係黑市

首先唔合法 其次無證明

點check

Iphone apple會幫手check 但方法我唔知
剩係聽過其實唔會咁易同要d時間

我估佢應該係睇下你有冇用緊同gps個d?
巴打

Thx

因為dbs信用卡成日有折所以多數買msig

見之前巴打話覺得保誠最好
我去moneyhero試過比較旅遊保,搵唔到保誠
巴打

Thx

因為dbs信用卡成日有折所以多數買msig

見之前巴打話覺得保誠最好
我去moneyhero試過比較旅遊保,搵唔到保誠

因為moneyhero無同保誠合作 以前佢有保誠 不過佢都揀d唔岩地區既價錢黎比較

其實moneyhero係極度不公正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞