旅遊保保乜? 旅遊保抵唔抵買?旅遊保要點claim?又要點揀?

979 回覆
110 Like 28 Dislike
買左msig plan b 74蚊3日
但係係咪好多野都唔保
因為諗住有咩事都有人幫手follow(有識既agent)

其實未至於好多野唔保既

不過個保額比較低 同埋有財物自負額 無咁抵

不過你個價錢算幾平
上面做24小時支援既巴絲打介唔介意分享多d

其實好難搵到你地d policy

搵我地咩policy?
我地嘅policy就係跟你地嘅policy

但係間間公司呢度都寫得唔係好詳細

好想知多d點樣為必須 點樣為之緊急
雖然so far我打過去既電話都受理 但有時我都唔明點定義用得唔用得

打得上黎嘅都應該係買左旅遊保啦 旅保係淨做海外 你喺外地有咩事冇報上黎番到香港先報我地都係叫你直接搵番保險公司

緊急意思係 緊急入院/死亡/跌倒/天災人禍等等啦 不過你都話你打得上黎好多都受理係真嘅 因為始終人真係好奇妙 你跌一跌倒腳痛以為入院check完冇野但有機會會變到好嚴重 所以每一隻打過上就算係話普通感冒要睇醫生 我地都會開case+monitor直到你話好番為止
多客打上黎問佢附近有咩醫院我地都一定要幫(其實問當地人/自己google會仲快 )

其實講真你地真係跟得好好 勁多提示 有時我都嫌煩

不過好奇你地會唔會知道d收費?

搵我地咩policy?

雖然so far我打過去既電話都受理 但有時我都唔明點定義用得唔用得

打得上黎嘅都應該係買左旅遊保啦 旅保係淨做海外 你喺外地有咩事冇報上黎番到香港先報我地都係叫你直接搵番保險公司

緊急意思係 緊急入院/死亡/跌倒/天災人禍等等啦 不過你都話你打得上黎好多都受理係真嘅 因為始終人真係好奇妙 你跌一跌倒腳痛以為入院check完冇野但有機會會變到好嚴重 所以每一隻打過上就算係話普通感冒要睇醫生 我地都會開case+monitor直到你話好番為止
多客打上黎問佢附近有咩醫院我地都一定要幫(其實問當地人/自己google會仲快 )

始終人命黎嫁嘛 試過好多以為普通感冒發燒最後腦炎等等 所以其實好大壓力 好怕一hea個客佢就變到大大鑊

做得medical一定有好多錢銀incurred嘅
有無旅遊保包埋台灣自駕遊hi花架車個類意外架?
租車公司只包乙式車體險,自負額twd10,000
我見dbs份保險都有包租車,但自負額係hkd5000,咁其實咪保唔到?
剛剛越南返黎
比架電單車搶撚左個袋
啲警察玩鳩左我4日都唔肯幫我開記錄
係咪閪得

都有方法 但呢d唔適合係度講啦

講返個cs既答案
過左24小時先報案唔得架啦

想聽另一版本你另外搵我啦

呢個我tg
juju6666
麻煩你加我丫
想問有冇AXA agent?
去完旅行想claim電話同行李箱
但係咪一定要郵寄?同埋除左claim form+影相影低損壞仲要交咩文件?

thanks
AIG 點睇
不過有時見豐隆都唔係特別平
但係咪一定要郵寄?同埋除左claim form+影相影低損壞仲要交咩文件?

thanks

購買單/ 報價單
巴打點睇豐隆保險
其實藍十字好唔好 買咗近十次
但好彩次次都冇事 冇嘢要claim

搵我地咩policy?

始終人命黎嫁嘛 試過好多以為普通感冒發燒最後腦炎等等 所以其實好大壓力 好怕一hea個客佢就變到大大鑊

做得medical一定有好多錢銀incurred嘅

你地做野好過銀行同保險公司d cs 好多

唔知係咪因爲我地會代佢地揹獲
我見dbs份保險都有包租車,但自負額係hkd5000,咁其實咪保唔到?

你要明白 自負額係旅遊保入面包 其餘都係當地車保保 所以並唔係保唔到

thanks

最好郵寄啦 單要正本麻

不過你最好留底 成日寄失

仲有咩文件 最好有埋你買件野既單 同機票/broading pass

行李箱有冇同航空公司報?
巴打點睇豐隆保險

豐隆賣點係平
其實無咩大問題都無事

不過一分錢一分貨 追求平就唔好要求太多
其實藍十字好唔好 買咗近十次
但好彩次次都冇事 冇嘢要claim

其實我自己覺得又唔係特別平 又唔算特別好
7仔張 富衛 掂唔掂

其實旅遊保既租車自付額保障就係包你要俾既自付額

即係妳租車意外
租車公司公司要收你自負額
保險公司會賠返俾你
7仔張 富衛 掂唔掂

富衛就上網買啦 有優惠 不過保障普通
連埋優惠有時會幾抵買 無既時候就唔抵
繼續優惠
蘇黎世zurich 靚plan 金計劃
原價六折
TG: https://t.me/LIHKG_ACHCHAN
想知比人偷鞋有無得claim 特別依家咁多鞋都好難原價買 係咪一定要去報警
年頭旅行跌爆手機同唔見銀包claim過AXA,會唔會已經blacklisted
想知比人偷鞋有無得claim 特別依家咁多鞋都好難原價買 係咪一定要去報警

當然有得claim啦 但報警就一家架啦
年頭旅行跌爆手機同唔見銀包claim過AXA,會唔會已經blacklisted

無咁易既 不過你擔心既可以買第二間

無咁易既 不過你擔心既可以買第二間

手提電話都受保嘅仲有邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞