英國移民雜談 (不定時更新)

981 回覆
205 Like 10 Dislike
想問下樓主,
如果冇車牌落地之後有冇得即刻報考?
如果比人話fucking chinese, 如果同意佢 得唔得? 會唔會更有效收佢皮
應該要先申請provisional driving license(即係學車牌),然後先可以考車
share room 未住過,但係根據自己住大學宿舍經驗同埋其他人分享,都係睇你同個roommate 自己傾。
我suggest 就係自己買,因為可以揀自已鍾意嘅牌子同埋唔駛煩邊個用多左或者用爛左。
Post 2 已出,大家請移玉步 https://lihkg.com/thread/2503782/page/1
CAP 哂出黎入左airtable 當小冊子用
辛苦哂短毛巴 同其他補充嘅巴打
多謝支持!
歡迎大家自己bookmark 同save 低用,只要大家轉載時credit 返我個post 就得
我覺得同唔講道理嘅人講耶穌係唔會有用
依家開始1001 會唔會太快
唔快啦,出面有個巴打去埗post,差唔多每兩日就1次1001
我指由#950 開始推爆post
不過可以keep 住有人睇就已經好開心
點搵屋
係咪無可能香港搵定屋寄野過去先
無錯
佢鬧得你無非出氣

有個YouTuber講得好啱
佢提過話係街啲酒鬼見人就鬧
鬧到你話fucking Asian
就算你係白人
佢都一樣會鬧
學柒婆話齊
嗤之而鼻 一笑置之
鳩up 唔用第一語言覺得好困難
本身識既字已經少 仲點必到咁多野出黎講
新post 出左small talk 篇
Push
巴打可唔可以另外開post分享下荷蘭?見有啲節目吹到荷蘭世界第一好住教育又好咁好想知
贊成
我都想知多啲荷蘭生活
去旅行覺得幾好
感覺無意大利咁雜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞