英國移民雜談 (不定時更新)

981 回覆
205 Like 10 Dislike
大約會貴幾多?
想問樓主一條白痴問題, 英國飲左酒係咪唔揸得車? 又或者可以飲幾多?
咁去完pub 飲完酒咪一定要uber返去?
https://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-46815257
入面個map 紅色嘅應該都唔錯?
Birmingham 都係紅色

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-york-north-yorkshire-43448590
York 都中過"the best place to live in Britain",聽聞好靚治安又唔錯,但係樓價偏貴
真係唔sure
當然唔可以
Uber 或者local taxi 都可以,或者搵個唔飲酒個friend 跟埋去
因為開頭都係諗住租樓,係英國住落多幾年先會諗買,所以開頭落腳地區既樓價又唔係好關心

如果租既話一條友係咪都係租studio比較好?
我諗到一個最好既方法,就係watch and learn, 凡事都勁慢同睇下周圍嘅人點做先
認真答你

男人35+以上 如果唔係基層,係小康中產有受教育果班

九成係呢個公廁look

簡單講即係一件quilted jacket 搭件恤衫搭條fit身 chino 搭對desert boot

成身加埋可以1000蚊內埋單
其實autotrader上面都好多AT車

如果手車唔係特別好。無謂強求自己揸棍仔
租既話

我會住flat先,頭一年

唔洗煩咁多lawn呀gardening
全部過黎買啦!!

如果你戴con既話。配定黎。
Agger,真係呢隻公廁look
Agger,我所分享嘅都係靠自己撞板、觀察英國人同問英國人學返黎
我身邊無親戚朋友係英國,所以當初過黎要適應係唔容易,所以先開呢個post 俾準備移民嘅大家睇,等大家易啲上手
所以香港人其實好易認。漆黑中既螢光蟲一樣

離遠睇衣著一定分到

有時落去行下公園。見到d鬼佬放狗都係著到咁
好少人著波鞋入公園行

因為好大機會你對波鞋要打柴成腳泥
口罩唔洗帶咁多

你黎到其實可能好快打到疫苗

同埋室外基本上唔會有人戴口罩

我而家室內都唔會戴

室內先戴
租就flat 啦,gardening 好多架生要買,搬屋會好煩,何況搞得靚個花園都係業主嘅
睇你咩地區

多唔多供應studio flat

如果一條友租apartment 租d有大閘果d

架車可以泊入有閘既停車場。 燕梳會平少少

比我一條友住一定會租flat先
一支公Bristol或者Cardiff或者Swansea

治安唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞